5 November 2018

CARA TERBAIK UNTUK MENGHILANGKAN VERTIGO ( Pengedar Batu caves Selayang )

SAKIT KEPALA nya...
Berpusing-pusing rasanya bila nak bangun dari mencangkung...mata jadi gelap...badan macam tak boleh balance je....boleh pitam rasanya...Ini lah yang terjadi pada kakina dahulu...mukin ramai diantara kita pernah mengalaminya cuma sebilangan dari kita menganggap itu perkara biasa...

Hari ni saja kakina dapat panggilan dari seorang customer mengatakan beliau mengalami pening kepala yang amat...bila berdiri macam kepala pusing dan tak balance untuk berdiri...

"akak saya mengapa kepala saya pusing2...pening ni...nak jejak kaki pon macam tak jejak je ..badan saya pulak macam tak balance...saya sakit apa ya .?

"Ini lah nama nya VERTIGO...kesimbangan badan tiada juga KEPALA pening....yang mana ia disebabkan oleh gangguan pada telinga atau disebabkan oleh kecederaan yang berlaku pada  brainstem 


CARA MENGHILANGKAN VERTIGO



APA SEBAB BOLEH BERLAKUNYA - VERTIGO ?

Untuk pengetahuan VERTIGO terjadi bila berlakunya masalah pada telinga dimana ada jangkitan pada saluran semisikular yang mana ia menyebabkan masalah dalam sistem vestibular. Sistem Vestibular ni meliputi telinga dan sistem saraf yang untuk mengimbangkan badan kita. 



VERTIGO



APA PUNCA SEBENARNYA BERLAKU atau TERJADINYA - VERTIGO?

* Berlakunya kecederaan dikepala disebabkan oleh kemalangan atau pernah membuat pembedahan dikepala sehingga terjejasnya sistem vestibular..

* Serangan MIGRAIN yang agak teruk yang lebih dikenali MIGRAIN VESTIBULAR

* Terlalu bergantung pada ubat-ubatan juga PAINKILLER bila sakit

* Diserang STROK dan pendarahan dalam otak 



3 JENIS VERTIGO yang perlu kita ketahui...

Bukan 1 tapi 3 ya...Dimana ia semua ni disebabkan oleh Telinga iaitu 
1."BENIGN PAROXYSMAL POSTIONAL VERTIGO -BPPV
2. PENYAKIT MENIERE seperti berdengung 
3. KEPALA berputar-putar juga radang urat saraf Vestibular.

BPPV  ni disebabkan oleh pemebentukan kalsium dalam telinga yang lebih dikenali OTOLITH yang mana ia termendap dibahagian yang tidak sepatutnya semisikular. 

Penyakit MEniere pula dimana keadaan yang kerap berlaku dan berulang kali 3 gejala vertigo dimana pesakit akan kehilangan pendengeran dan bunyi dalam telinga

Radang urat vestibular pula disebabkan oleh virus yang boleh mengakibatkan kebengkakan atau keradangan disekeliling saraf telinga...

Bila berlakunya vertigo ia akan berpanjagan selama beberapa jam..sehingga menjadikan seseorang tu berasa loya , muntah dan sukar untuk berjalan dengan betol serta menjadikan ia kehilangan pendengaran disebelah telinga atau kedua2nya...


KENALI APA SIMPTOM-SIMPTOM - VERTIGO...

* Keseimbangan badan akan hilang dimana badan akan jadi tak balance selama beberapa minit , sejam  atau dalam sehari. Keseimbangan badan boleh berlaku bila2 masa saja..

* Boleh jadi terlalu sensitif pada cahaya , bunyi serta merasa sakit kepala

* Pengelihatan macam berdouble-double...tak clear bila memandang satu object

* Terasa kepala macam berputar pening yang amat kuat hingga menjadikan loya juga muntah

*  Berlakunya kesukaran untuk bernafas juga berpeluh tanpa buat sesuatu

* Jantung berdetup dengan pantas..tanpa sengaja

* Terasa kebas-kebas tangan dan kaki

* Pening kepala yang tak tertahan...hingga nak jalan pon tak boleh...


SIAPA YANG BERISIKO MENDAPAT- VERTIGO?

* Golongan tua atau berumur

* Mereka yang pernah diserang strok

* Mereka yang ada darah tinggi , kencing manis juga penghisap rokok

* Nutrisi dalam badan tak cukup dan cara pemakanan tidak betol.. 

Untuk mengelakkan berlakunya VERTIGO adalah amalkan pemakanan yang seimbangan serta nutrien yang secukupnya...sebab setiap badan kita memang perlukan nutrien yang terbaik untuk kesihatan...Bila sistem saraf tidak sihat , kita perlu tambah atau amalkan makanan yang mengandungi nutrisi yang mana ia dapat membantu bagi mengekalkan serta memperbaiki sistem saraf yang tak beberapa baik...


Untuk didalam permasalahan VERTIGO ni , shaklee ada supplement yang terbaik untuk diamalkan seperti :-

SET VERTIGO


#VIVIX
Dimana ia memang dihasilkan oleh shaklee yang mana ia merangkumi semua keperluan tubuh manusia seperti untuk fungsi sel, melambatkan pembentukan protein AGE (ADVANCED GLYCATION end Product ) yang mana boleh menggangu keutuhan sel...

VIVIX dapat juga menguatkan sustem imun bagi membantu melawan penyakit-penyakit lain sepertimana kencing manis, darah tinggi , kolestrol yang tinggi , mengurangkan artritis , anti-inflamasi ,kanser, buah pinggang dan lain-lain....



#SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Ia berfungsi bagi mempertingkatkan peredaran darah serta membina sel darah yang lebih sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik..Ia terlalu penting untuk mereka yang diserang VERTIGO bagi mempertingkatkan kuality tidur serta menghalang keresahan atau kekeliruan yang amat teruk..



#B-COMPLEX
Dimana ia mengandungi banyak vitamin B didalamnya ...ada 8 vitamin penting yang terlalu penting dan ia sangat diperlukan oleh badan manusia . 

B6 yang erdapat didalam BCOMPLEX ni penting untuk memastikan kesiahtan fungsi sistem saraf, membantu peredaran darah yang lebih lancar dengan itu ia dapat meredakan sakit kepala , pening, loya dan muntah akibat dari VERTIGO..



#OSTEMATRIX /KALSIUM 
Ia adalah kalsium yang mana mengandungi Magenesium, Fosforus dan Vitamin D, Zinc , Manganes dan Boron. Bahan-bahan ni dapat membantu pesakit VERTIGO yang mempunyai masalah dengan cecair terkumpul dalam telinga dan ia dapat membantu peredaran darah ke jantung dengan lebih baik



Di sini kakina share BEBERAPA TESTIMONY yang mengamalkan VIVIX untuk kembali normal dan sihat dengan supplement



VERTIGO KEMBALI PULIH




TESTIMONY VERTIGO



TESTIMONY VERTIGO




VERTIGO KEMBALI PULIH



TESTIMONY VERTIGO




Untuk Rujukan anda boleh tengok  

  1. Epley, JM (1992). The canalith repositioning procedure: For the treatment of benign paroxysmal positional vertigo. Otolaryngol Head Neck Surg.
  2. Yardley, L, Beech,S, Zander, L et al (1998). A randomized controlled trial of exercises therapy for dizziness and vertigo in primary care. Brit j Gen Pract.
  3. Whitney SL , Rossi MM (2000). Efficacy of Vestibular Rehabilitation.Otolaryngol Clin North Am.
  4. Herdman, S.J,et al.(2003). ‘Recovery of dynamic visual acuity in unilateral vestibular hypofunction.’ Arch Otolaryngol Head Neck Surg.
  5. Krebs, D.E, et al.(2003). ‘Vestibular rehabilitation: useful but not universally so’. Otolaryngol Head Neck Surg.
  6. Hall CD, Schubert MC. Herdman SJ. (2004). Prediction of fall risk reduction  as measured by dynamic gait index in individuals with unilateral vestibular hypofunction. Otology and Neurology.
  7. Mira E (2007). Improving the quality of life in patient with vestibular disorder: the role of medical  treatments and physical rehabilitation. Int J Clin Pract.

Bukan mudah untuk sihat...ikhtiar adalah sebaiknya...

Setiap hari kita makan makanan yang pelbagai macam...ada yang terdedah pada bahan kimia, chemical...Oleh itu disamping makan makanan yang ada .kita amalkan lah supplement yang terbaik untuk lebih sihat...


Sekiranya berminat untuk mendapatkan  SET VERTIGO SHAKLEE  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini




Pengedar :- Selayang, Batu caves , Gombak , Taman selayang ,  Pinggiran Batu caves , Taman seri Gombak , Greenwood,Hospital Selayang ,Kampung Nakhoda , Kampung Laksamana , Taman Koperasi Polis,Balai Polis Bukit Idaman, Taman Samudera , TAMAN BOLTON , Taman Jasa Utama , Bandar Baru Selayang...dan lain2 lagi . Penghantaran POS dimerata tempat

1 November 2018

PROMOSI SHAKLEE NOVEMBER' 2018 ( Pengedar Batu caves Selayang )

October sudah melabuhkan tirai nya...selamat tinggal OFFER VITAMIN C....

November menjelma dengan senyuman ..Selamat datang pada OMEGA GUARD shaklee minyak ikan yang terbaik yang sentiasa menjadi PILIHAN ramai juga menduduki didalam list carta 10 yang top sekali ....

Selain Omega guard...ada juga yang lain OFFER untuk November tau...setiap bulan shaklee akan memberikan special price untuk pengemar2nya....


1. OMEGA GUARD SHAKLEE - 
* BELI 7 BOTOL dengan harga 6 BOTOL ( BELI 6 FREE 1 BOTOL )
* BELI 2 DISCOUNT 5%



PROMOSI NOVEMBER 2018




Minyak ikan yang terbaik diekstrak daripada ikan air sejuk . Ia bukan terdri daripada minyakhati..dan ia mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid omega lemak 3 termasuklah EPA,DHA ,ALA dan banyak lagi...kalau nak tahu omega guard membekalkan 905mg asid lemak 3, EPA juga DHA



2. Shaklee BABY...

Kali ni shaklee buat OFFER untuk singel sales tau untuk set shaklee baby...Pada ibubapa yang nak membeli untuk permata hati ni lah masanya....


PROMOSI NOVEMBER 2018




Shaklee baby terdiri daripada 3 JENIS...iaitu :-



#Shaklee Baby Massage Oil

#Shaklee Baby Soothing Lotion

#Shaklee Bbay Gnentle Wash..


Shaklee Baby dirumus untuk bayi dan anak-anak kecil...ia sangat selamat untuk digunakan kerana ia adalah :-

*Bebas Parabens / KIMIA
*Tanpa SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)
*Tanpa ARTIFICAL COLOURS or FRAGRANCES
*Tanpa PHTHALATES
*Tanpa BISPHENOL-A (BPS)
*Tanpa FORMALDEHYDE


3. YOUTH SKIN CARE SHAKLEE

* STARTER SET
* RENEW AND MAINT SET
* INTENSIVE AND REPAIR SET

**** FREE TRAVEL BEG yang cute...



PROMOSI NOVEMBER 2018



PROMOSI NOVEMBER 2018



PROMOSI NOVEMBER 2018



PROMOSI NOVEMBER 2018


Jangan lepaskan peluang ni....rugi tau....



Untuk lebih mudah nak ordr Meh lah wasap kakina 017 2785151



Pengedar :- Selayang, Batu caves , Gombak , Taman selayang ,  Pinggiran Batu caves , Taman seri Gombak , Greenwood,Hospital Selayang ,Kampung Nakhoda , Kampung Laksamana , Taman Koperasi Polis,Balai Polis Bukit Idaman, Taman Samudera , tAMAN BOLTON , Taman Jasa Utama , Bandar Baru Selayang...dan lain2 lagi . Penghantaran POS dimerata tempat