24 Januari 2019

6 CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI ( Pengedar Batu caves Selayang )

Demam DENGGI ..
Tentu ramai yang dah mengetahuinya kan...
Ia adalah sejenis demam yang mana ia datangnya daripada jangkitan virus yang merebak dari gigitan nyamuk AEDES ...ia dibawa oleh nyamuk betina...
Jangan dibiar dapatkan rawatan segera kerana ia membawa maut jika berterusan dibiar begitu saja...


CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI


Bagaimana pulak ia boleh merebak ya ?
Kalau nak tahu Virus Denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (purata 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus.

APA PENYEBAB DENGGI BERDARAH DAN SEJAUH MANA tahap bahayanya ?
Denggi dan denggi berdarah merupakan penyakit febril akut (acute febrile), dijumpai di kawasan tropika, dengan taburan geografi serupa dengan malaria. Disebabkan oleh satu daripada empat virus serotip yang berkait rapat dari genus Flavivirus, famili Flaviviridae, setiap serotip cukup berbeza menjadikan tiadanya perlindungan bertindan (cross-protection) dan wabak denggi yang disebabkan oleh pelbagai serotype (hyperendemicity) boleh berlaku

TANDA-TANDA DENGGI


Apakah tanda-tanda seorang individu itu telah terkena jangkitan demam denggi?

1. Demam yang berpanjangan.
2. Muntah berlarutan.
3. Sakit perut.
4. Kurang bermaya.
5. Sesak nafas.
6. Pucat dan sejuk pada tangan dan kaki.
7. Pendarahan pada gusi dan hidung.
8. Tanda-tanda merah pada kulit.


Ada ke cara untuk memulihkan PESAKIT atau PENGHIDAP DEMAM DENGGI?

Sebenarnya ada ...pelbagai cara..di SHAKLEE kami ada supplement untuk mengatasi penyakit demam denggi...yang penting adalah ikhtiar bukan berserah je pada hospital..

Nak sihat kena lah usaha ...sebaiknya disamping mendapat pantuan dari hospital...

Disini kakina share 3 vitamin yang sering menjadi PILIHAN RAMAI ketika mengalami masalah demam denggi...


1. Kita tengok ya....lebih lanjut tentang FUNGSI2 VITAMIN shaklee untuk masalah DEMAM DENGGI


set denggi


A. PERFORMANCE DRINK -
Sejenis minuman isotonik yang terbaik . Tiada tandingan dengan yang lain kerana ia tidak bergas tiada Gula...

Ia berfungsi untuk mengembalikan dan mensatbilkan kandungan air didalam badan pesakit.

Performance drink mempunyai GARAM yang mana ia dapat menstabilkan badan. Ia juga memberikan tenaga kepada pesakit. 

Ia sesangat berbeza dengan 100PLUS sebab kebanyakkan orang bila DENGGI je ambil minuman tu.Kalau nak tau ia mengandungi banyak garam NATRIUM didalamnya dan juga kandungan gula sekali...

B. VITAMIN C Sustained Release 500mg

Bila kita dijangkiti virus ...badan amat perlukan vitamin C bagi protect badan..Jadi ketika itulah keperluan Vitamin C diperlukan secara mendadak.Bila vitamin C banyak ia dapat menghalang jangkitan VIRUS dari jadi bertambah teruk.

Vitamin C Shaklee memang bagus diamalkan oleh setiap orang bagi meningkatkan fungsi2 sistem imun terutama nya interferon yang mana ia bertindak sebagai penghalang daripada dijangkiti virus

C. VIVIX

- Menggalakkan kesihatan dalam kesluruhan badan kita
-Meningkatkan tahap imunasisi badan
-Memperbaiki sel serta menghapuskan radikal bebas juga memperbaiki DNA kita.
-Vivix adalah tonic merah pekat yang terdiri daripada 4 bahan terbaik ....


Bukan vitamin saja kita perlukan...perlu juga cara lain seperti dibawah yang membantu didalam permasalahan DEMAM DENGGI...

Kalau nak tahu bahawa memang tiada ubat-ubatan yang khusus untuk merawat demam denggi. 

Kita boleh juga ikhtiar dengan cara tradisional dengan minuman dan jus yang dipercayai dapat membantu pesakit demam denggi seperti:


2. JUS DAUN BETIK yang muda

CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI

Kementerian Kesihatan menjalankan kajian bagi kesan daun betik untuk merawat demam denggi. Timbalan Menteri Kesihatan, Dr Hilmi Yahaya berkata penyelidikan awal menunjukkan bahawa ekstrak daun betik dapat meningkatkan tahap platelet dalam pesakit yang menghidap demam denggi.

"Pengambilan minuman jus daripada produk berasaskan daun betik sebagai rawatan alternatif untuk demam denggi dipercayai dapat mempercepatkan pemulihan bagi pesakit denggi," jelasnya.

3. SUP KETAM

CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI

Sup ketam merupakan salah satu cara traditional untuk melawan demam denggi. Ketam dipercayai mengandungi protein yang tinggi dan ia dapat membantu meningkatkan kandungan platelet darah dalam badan.

4. JUS JAMBU BATU yang berwarna MERAH

CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI

Jambu batu merah mengandungi vitamin C dan ia membantu meningkatkan imuniti terhadap bakteria dalam badan. Selain itu, ia juga dapat menyembuhkan luka dengan cepat.

5. AIR KELAPA MUDA

CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI

Air kelapa muda dapat menambahkan tahap mineral yang hilang di dalam badan disebabkan demam denggi selain menyejukkan badan.

6. JUS KURMA

CARA MENGURANGKAN GEJALA DENGGI

Kurma sangat tinggi dari segi kandungan gula, zink, dan vitamin. Selain untuk membantu pesakit demam denggi, ia memang terkenal sebagai penawar segala penyakit.
Jangan tunggu lagi bila dah ada tanda2 atau gejala DEMAM DENGGI...
IKHTIAR lah sebaiknya...


Anda boleh nak dapatkan  SET DENGGI SHAKLEE  ini boleh hubungi saya KAKINA :

1) Dengan segera melalui WhatsApp

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini


Pengedar :- Selayang, Batu caves , Gombak , Taman selayang ,  Pinggiran Batu caves , Taman seri Gombak , Greenwood,Hospital Selayang ,Kampung Nakhoda , Kampung Laksamana , Taman Koperasi Polis,Balai Polis Bukit Idaman, Taman Samudera ,Taman BOLTON , Taman Jasa Utama , Bandar Baru Selayang...dan lain2 lagi . Penghantaran POS dimerata tempat

23 Januari 2019

TIPS KEKAL BERTENAGA DENGAN SET BERPUASA SHAKLEE ( Pengedar Batu caves Selayang )

Pejam celik pejam celik ..bulan berganti bulan...
Tahun pon berganti sudah...Nah Bulan ramadhan  pon hampir tiba kan...

Setiap tahun kita umat islam menantikan bulan yang mulia ni...boz dimasa dan waktu ni lah banyak dugaan juga cabaran pada umat islam untuk menahan lapar serta dahaga serta bekerja di dalam cahaya panas 

Ada setengahnya sanggup ponteng puasa dengan alasan GASTRIK..tak larat..letih ...dahaga..
Tahu tak di Bulan ni lah seharusnya kita tambah lagi amalan yang baik untuk dilakukan...

Pada ibu-ibu yang ada anak kecil bulan ni lah menduga kesabaran mendidik anak2 berpuasa..ada yang menangis dahaga ketika balik sekolah...ada yang lapar...yang paling best ada yang dah bijak curi minum air paip bagi menghilangkan dahaga...

Fungsi ibubapa melatih anak2 seawal umur 5 tahun lagi untuk berpuasa...mula2 memang payah...bila dah biasa pasti mudah...

Berpuasa memang meletihkan ...kakina sendiri pon rasa letih dahaga tau...

Tetapi semenjak mengamalkan 3 sahabat shaklee iaitu MEAL SHAKES , PERFORMANCE DRINK juga ESP...semua keletihan kelesuan dahaga is gone...

Memang WIN memang best....

Disini kakina share kan 3 makanan tambahan yang paling ramai ambil ketika berpuasa...



SET BERPUASA SHAKLEE



Kita kenali #SET BERPUASA shaklee yang mana terdiri daripada :-


1/ ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) -

Ia dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga dan bertahan lama. Ia menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Kesan POSITIF yang kita dapat rasai daripada mengambil ESP ni adalah ia sangat membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan. Dimana ia dapat membantu dan menahan daripada rasa lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklik di dalam perut kita. Oleh itu ia mengelakkan dari perut terasa pedih ketika berpuasa.

Gabungan kalsium juga protein yang ada didalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan yang utama pada ibu yang menyusukan bayi..dengan ini pengeluaran susu ibu tidak akan terjejas walapon dalam berpuasa sepanjang hari.



2/ MEAL SHAKES

Ia adalah satu supplement juga kerana ia dapat menyediakan hidangan lengkap asid amoni serta nutrisi yang mudah diserap dalam kegunaan harian.

Ia dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, kacang soya dan sejenis susu yang dipanggil lactalbumin. juga ada terdapatnya 24 jenis vitamin , mineral dan zat perlu

Sumber yang kaya dengan kalsium dan fiber yang sangat membantu anda dalam mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan ramadan nanti. Ia juga memelihara kesihatan kita melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting ya ng diperlukan dalam badan setiap hari, yang mana ia sukar dipenuhi ketika kita bersahur juga berbuka.



3/PERFORMANCE DRINK (PD)

PD merupakan perasa oren yang sangat sedap tau...yang menyegarkan sekali. 
Mengapa ia begitu penting diambil dalam ramdhan ni...Nak tau jom...
Rumusan yang paling istimewa didalam performance drink ni ialah OPTICARB yang memberi kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagai penghidratan semula dengan kadar segera.

Ia juga membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan. Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidratkan lebih baik daripada air. Ini membuatkan anda tidak mudah dahaga. 


Mari kita tengok beberapa TESTIMONY mereka2 yang mengamalkan SET BERPUASA shaklee...


Testimony Set Puasa,


Testimony Set Puasa,


Testimony Set Puasa,



Testimony Set Puasa,




Testimony Set Puasa,



Testimony Set Puasa,




Testimony Set Puasa,


Kakina cadangan beberapa SET BERPUASA pada IBUBAPA yang mempunyai anak2 sekolah rendah...

Ibu bapa boleh memberikan pada anak2 pada setiap pagi ketika bersahur seperti :-

1. MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINK

2. PERFORMANCE DRINK ( ketika berbuka puasa - bagi anak2 lebih cergas )


Untuk mereka yang DEWASA boleh amalkan set :-

1. 3 sahabat iaitu PERFORMANCE DRINK + MEAL SHAKES + ESP

2. ESP + PERFORMANCE DRINK

3. ESP sahaja pon boleh juga if tak cukup budget


*** ESP boleh juga di buat smoothie...dicampur dengan buah-buahan...oat...

Jom dapatkan SET BERPUASA dari kakina pengedar shaklee anda

Anda boleh nak dapatkan  SET BERPUASA SHAKLEE  ini boleh hubungi saya KAKINA :

1) Dengan segera melalui WhatsApp

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini


Pengedar :- Selayang, Batu caves , Gombak , Taman selayang ,  Pinggiran Batu caves , Taman seri Gombak , Greenwood,Hospital Selayang ,Kampung Nakhoda , Kampung Laksamana , Taman Koperasi Polis,Balai Polis Bukit Idaman, Taman Samudera , TAMAN BOLTON , Taman Jasa Utama , Bandar Baru Selayang, Bagan lalang , dan lain2 lagi . Penghantaran POS dimerata tempat