Monday, November 16, 2015

BEBERAPA KAEDAH KESAN PENYAKIT MELALUI JERAWAT YANG BERTAKHTA DI MUKA KITA..


Anda bermasalah dengan jerawat di muka..
Jom kita tengok bagaiamana punca punca nya...dan mengapa jerawat suka tumbuh di setengah-setengah tempat di muka anda..

Nak hilang kan jerawat..nak bagi jerawat tidak tumbuh..
Nak muka bersih..!!!!!
Shaklee ada jalan penyelesaiannya..
Cuma pastikan anda mengamalkan dengan konsistent..
SHAKLEE adalah SUPPLEMENT YANG SENTIASA SELAMAT SENTIASA BERKESAN SENTIASA SEMULAJADI..

Ingin tahu lebih lannjut jom lah Hubungi : INA 017 2785151 SID 1178494
( Wssap/ pm / we chat / call )
Code area: Batu caves / selayang / seri gombak / rawang




Friday, November 13, 2015



SET HIDANGAN - UNTUK MAJLIS MAJLIS KERAMAIAN
( BESDAY PARTY / OPENHOUSE / MAJLIS TAHLIL dan lain-lain )

MENU 1 / NASI BRAINI 
> AYAM MERAH
> AYAM KARI
> JELANTAH MENTAH
> PAPPODAM


KAMI MENERIMA TEMPAHAN - 
Pada sesiapa yang berminat boleh wssp/call/pm/wechat saya :
SARINAH 017 2785151
or boleh HUBUNGI : MISPARI 019 2064134
HARGA DAN MENU BOLEH BERBINCANG..HARGA KAMI BERPATUTAN MAKAN DIJAMIN BERSIH SERTA MEMUASKAN HATI PELANGGAN..
KAWASAN : SELAYANG / RAWANG / BATU CAVES / GOMBAK




SET KECANTIKAN - BUDET juga ASAS

SET KECANTIKAN SHAKLEE - 
SET BUDGET / ASAS

  
KEGUNAAN SETIAP BOTOL SET KECANTIKAN SHAKLEE  :-

VITAMIN C- Sebotol tahan 6 bulan
VITAMIN E - Sebotol tahan 4 bulan
B COMPLEX - Sebotol tahan 4 bulan

A/ Vitamin C.
Antara penemuan dermatologi baru yang terpenting adalah kuasa vitamin C untuk menangani kesan pendedahan matahari. Ia berfungsi dengan mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, hasil sampingan berbahaya daripada cahaya matahari, asap, dan pencemaran. Radikal bebas akan meratah kolagen dan elastin, gentian yang menyokong struktur kulit, yang akan menyebabkan kedut dan tanda-tanda penuaan.
Pastikan diet anda mengandungi banyak makanan yang kaya dengan vitamin C (antara lain sitrus dan sayur-sayuran), yang boleh menggantikan kehilangan vitamin melalui kulit. Anda juga boleh mengambil vitamin C tambahan, sehingga 500 hingga 1,000 miligram sehari, berdasarkan AAD. Digabungkan dengan vitamin E, makanan tambahan vitamin C juga boleh melindungi kulit daripada sinar matahari.

B/  Vitamin E.
Kajian menunjukkan bahawa, seperti vitamin C, antioksidan kuat ini membantu mengurangkan kesan-kesan berbahaya daripada matahari pada kulit. Menurut kajian yang diterbitkan oleh AAD, mengambil 400 unit vitamin E setiap hari dikatakan mampu mengurangkan risiko kerosakan matahari kepada sel-sel dan juga mengurangkan penghasilan sel-sel yang menyebabkan kanser. Beberapa kajian menunjukkan bahawa apabila vitamin E dan A diambil bersama-sama, menunjukkan pengurangan 70% dalam karsinoma sel basal, satu bentuk biasa kanser kulit.

Vitamin E juga boleh membantu mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit anda kelihatan dan berasa lebih lembut. (Walaubagaimanapun, perlu berhati-hati, beberapa kajian memberi amaran bahawa dos besar vitamin E boleh memudaratkan. Kekal dengan 400 unit antarabangsa setiap hari atau kurang untuk berada di pihak yang selamat.

C/ Vitamin - B Complex
Apabila berbicara tentang kulit, vitamin B yang paling penting adalah Biotin, nutrien yang membentuk asas kulit, kuku, dan sel-sel rambut. Tanpa jumlah yang mencukupi, anda mungkin berakhir dengan dermatitis (satu reaksi kulit bersisik gatal) atau kadangkala keguguran rambut. Kadangkala kekurangan yang sedikit sudah boleh menimbulkan gejala. Badan anda boleh menghasilkan banyak Biotin, dan nutrien ini juga diperolehi dalam banyak makanan, termasuk pisang, telur, oat, dan beras.
Krim yang mengandungi vitamin B boleh menjadikan kulit sihat berseri-seri hampir serta-merta dan dalam masa yang sama menghidratkan sel-sel di samping meningkatkan tona kulit secara keseluruhan. Niasin, vitamin B tertentu, membantu kulit mengekalkan kelembapan, jadi kulit anda kelihatan lebih gebu dan kelihatan lebih muda dalam masa enam hari. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang untuk menenangkan kulit kering, dan gatal-gatal. Dalam kepekatan yang tinggi ia boleh bekerja sebagai ejen mencerahkan bahkan meratakan tona kulit yang kotor.

Beberapa TESTIMONY dari set kecantikan..shaklee






KEPUTUSAN BIJAK DITANGAN ANDA , ANDA NAK CANTIK JOM TUKAR SHAKLEE !!!!!!!


Hubungi SID PRO anda...
Berminat nak mencari shaklee boleh hubungi saya kakina  017 2785151
#pengedarshakleeBatucaveSelayangGombak
#penghantaranposdimanasaja
#CODPinggiranbatucaves/Sri gombak / Taman Samudera / Taman Bolton






Monday, November 9, 2015



SET KURUS ..SLIM..CANTIK dari shaklee
NAK kurus Nak cantik !!!!!


JOM amalkan...bersama  KONSEP 3B SHAKLEE

A/ HERBLAX - BUANG (DETOX ).
Herba semulajadi yang bertindak membersihkan perut dan usus, melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Mengandungi 9 jenis herba yang secara tradisionalnya mampu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman. Ia juga mampu menyah-toksin dari badan


B/LECITHIN - BAKAR LELEMAK
Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.

C/ CINCH - BINA OTOT
Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.


Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.
Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda danmembakar kalori. 
Makanan yang kaya dengan protein juga dapatmenahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. 
Tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

Berminat boleh wassp/pm/cal saya : 
SARINAH - HP: 017 2785151
SID 1178494
Distributor sah shaklee- pengedar shaklee Batu caves, seri gombak,selayang..







ESP- SOYA PROTEIN ISOLATE POWDER dari SHAKLEE

Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? untuk apa? betul ke berkesan?
Okaylah...saya cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
punca ulser perut + ulser usus.
luka lambat sembuh akhirnya berparut.
ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

Kalau cukup protein pula?

Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.

KEBAIKKAN ESP SHaklee
-Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
-Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
-Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
-Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
-Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
-Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
-Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
-Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Apa tunggu lagi jom kita start amalkan ESP - dari shaklee
Berminat boleh wassp/pm saya : 
SARINAH 017 2785151  - SID 1178494
Distributor sah shaklee