Sunday, November 27, 2016

AKTIVITI YANG BERFAEDAH KETIKA CUTI SEKOLAH


Related image

CUTI SEKOLAH DAH BERMULA..MAKA AKTIVITI 
ANAK2 PON BERMULA...

Bermula lah cerita cuti sekolah....macam macam dah dibuat oleh ibubapa...
IBU BAPA PENING memikirnya...apa yang harus di rancang

Seronok betul anak anak bila dapat bercuti panjang kan...
Almaklumlah dah penat belajar sepanjang tahun...akhirnya penghujung tahun dapat gak rest kan minda ...berehat daripada menghadap buku buku sekolah...
Biasa bila time nak cuti sekolah lah ibubapa lah yang paling gembira..ada juga yang risau...almaklumlah bila anak anak duduk dirumah macam macam yang dibuatnya nanti...

Ada juga ibubapa yang telah menyediakan aktivit yang berfaedah untuk anak anak mereka...
Ada yang dah planning nak pi holiday ke luar negara ..dalam negara...
Ada yang dah tempah kem motivasi untuk anak anak mereka...

Kakina buat masa ni tiada lagi perancangan untuk anak anak kakina sebab anak anak kakina 2 orang di IPTA...dan seorang baru je habis SPM...jadi untuk merancng memang lah payah sikit...disebabkan jadula pembelajran bertuah tidak sama....

Image result for aktiviti cuti sekolah

Tetapi kakina nak share juga lah tentang aktiviti beberapa orang anak jiran kakina...
Ibubapa mereka telah menempah kem motivasi untuk anak anak mereka sempena cuti sekolah ni...Bagus sungguh dan bijak ibubapa yang pandai menafatkan masa yang terluang untuk anak anak .

Image result for aktiviti cuti sekolah

Kem motivasi ni bertujuan untuk mendidik anak anak agar menghormati orang tua...jati diri...dan menedidik anak anak agar berdispilin dalam pengurusan masa..mereka saling tolong menolong menyelesaikan satu masalah..saling hormat menghormati sesama kawan..walapon mereka tidak sebaya kerana mereka semua ada yang kecil ada yang besar.

Image result for aktiviti cuti sekolah

Seronok dengar cerita bila mereka pulang..anak anak bersemangat lagi...sebenarnya memang bagus untuk ibubapa menghantar anak anak mereka pergi kem motivasi ni..Banyak yang mereka boleh pelajari daripadanya..

Image result for aktiviti cuti sekolah

Kita sebagai ibbapa hendaklah pandai memberi ruang pada anak anak..jangan terlalu mengikut kehendak kita...Kita mesti tahu..anak anak juga perlukan ruang untuk berkawan beriadah bersama kawan kawan yang lain.Yang penting kita sebagai ibu bapa kena lah pantau aktiviti anak anak ..
IBUBAPA adalah tunggak keluarga..oleh itu didik lah anak anak anda dengan sebaiknya...Luangkan LAH sedikit masa untuk anak anak anda...
Anda inginkan anak anda sentiasa sihat dalam menjalani aktiviti mereka, amalkan lah supplment shaklee untuk anak anak..VITAMIN C + B COMPLEX + VITA LEA ..OMEGA GUARD..


Berminat nak mencari shaklee boleh hubungi saya kakina  017 2785151
#pengedarshakleeGombakSelayangBatucaves
COD : Pinggiranbatucaves/Sri gombak / Taman Samudera / Taman Bolton


MACAMANA BOLEH TERJEBAK DENGAN BERBIZ SHAKLEE πŸ˜‚ 😍 😘



Related image


BERBIZ ...

LAGI BERBIZ ONLINE...KAKINA NAK SHARE LAH SIKIT TENTANG CMNER KAKINA BOLEH TERJEBAK DENGAN SHAKLEE


Image result for SHAKLEE


Mengapa kakina boleh terjebak dengan berbiz shaklee?
Mengapa bukan yang lain...padahal banyak lagi boleh berbiz..
macam2 kan...lagi lagi darah yang mengalir dalam tubuh kakina ni memang darah berbiz..tapi bukan lah berbiz shaklee




Kakina sebenarnya dalam kelurga berbiz makanan..mak kakina memang berbiz dari dahulu lagi..kami adikberadik memang dah biasa dengan berbiz..cuma kakina je yang baru baru ni berjinak dengan berbiz shaklee
Dahulu memang tak minat pon dengan berbiz sebab menyusahkan..kena update status kena jumpa customer...bak kata bosan membosankan kena rushing..Kakina langsung tak kenal shaklee selama ni...yang tau ada ubat ubat dijual kat luar...macam macam ubat..nak kurus nak cantik...


#Pernah gak dahulu terjebak beli ubat kurus...syukur allhmdulilah tak lama...cuma sebotol je beli #AB..namanya gitu lah...Bila makan ayooo panas gila...badan...ccm terbkor pon ada...Pastu serach punyer search...ada bahan bahan terlarang...Syukur tak teruskan , kalau tidak mesti mengakibatkan buah pinggang kakina rosak sepertimana mereka2 yang lain..bahaya tau!! kalau tak tau ...
#PERNAH cuba set kulit muka cerah putih #R..kena sekali lagi kulit muka habis mengelupas...sedih nya...muka jadi teruk kehitaman jadi macam jeraggat ..jerawat timbul..suka2 je..
Itulah akibat taksub nak cantik nak kurus...beli tanpa periksa kandungannya...
#Taubat ya ampun#...serik udah...kakina cuba google tenet..cari untuk kulit muka kakina...
Niat nak memulihkan keadaan wajah yang makin kusam makin berjeragat..berjerawat..hitam2 dari kesan jerawat...


Allhamdulliah dari google dapat kenali shaklee...supplmnt yang terbaik #selamat berkesan semulajadi#
Dari situ lah kakina mengenalinya....dan cari gak dalam #FB..cari SID yang jual shaklee..
Mulanya beli ngan ADIK kakina je...#VITAMINC..sambil itu gak...ada usahaaa FB ..cari tuk kulit cantik .Memang cantik kulit sesorang ni...beliau hanya menggunakan shaklee je
Maka terdetik lah rasa macam nak joint je...tengok kehebatan shaklee
*Dapat bonus shaklee tiap pertengah bulan
*dapat pergi melancung if rajin
*dapat pulak beli dengan harga istimewa..
*keahlian yang murah seumur hidup
*Dapat cantik dapat sihat...



Dari FB juga seorang ibu Ibu Azri yang pandai memujuk...maka kakina terjebak dengan berbiz shaklee..Syukur allhamdulilah pada tahun 2015 kakina tak ingat bila...kakina joint shaklee..
Dari situ lah kakina serta anak anak mengamalkan shaklee..
Memang tidak dinafikan..shaklee sangat sangat membantu kesihatan kami sekelurga...
Mulanya hanya untuk makan sendiri dan kelurga saja...
DARI sokongan upline ..kekawan kakina kuatkan diri untuk berbiz..
Ahli keluarga shaklee semuanya baik baik belaka..walapon kami tak kenal..satu sama lain..Kami macam satu kelurga..besar sekarang ....KAKINA dapat pergi kursus PERCUMA...dapat luckydraw..lagi...







Mengapa kakina sangat yakin dengan shaklee...?
Shaklee telah wujud lebih daripada 100 tahun di dunia...
Shaklee ada mempunyai #LANDMARK STUDY sendiri..yang mana tiada pada syarikat lain...
Shaklee suppllment yang terdiri daripada bahan bahan #SEMULAJADI SELAMAT BERKESAN..
Shaklee tidak memaksa ...
Shaklee menyediakan pelbagai supplement untuk semua golongan..tak kiralah baby..mak abah adik kakak nenek atuk...


Bak kata shaklee memberikan kesihatan pada semua peringkat..
ANDA ingin kan supplmnt shaklee , 


Boleh hubungi saya KAKINA 017 2785151 sedia membantu anda...
KAKINA berharap satu hari nanti kakina boleh berjaya macam upline upline yang berjaya...dapat melancung bersama kelurga pergi oversea dan dalam malaysia..dapat reward...bestnya


COD : Pinggiran Batu Caves/Taman Samudera /Taman Bolton /Sri Gombak
#TSUNAMISHAKLEE
#LANDMARKSTUDY
#SHAKLEEFFECT
#LIVEAMAGING
#FANTASTIC7


OMEGA GUARD - MINYAK IKAN YANG TERBAIK


OMEGA GUARD shaklee

Image result for OMEGA GUARD


Minyak ikan yang terbaik didunia..
Mengapa Kakina berkata begitu?


Omega Guard Shaklee ini. Ia boleh diamalkan untuk seisi keluarga. Sepatutnya setiap rumah mesti ada sebotol minyak ikan Omega Guard ini. Wajib! Mengapa saya kata wajib?
Tak kenal maka tak cinta! Dah kenal dah cuba nanti pasti bercinta cinta je tau....memang AWESOME TERBAIK...







Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA  yang sangat baik untuk otak


Image result for OMEGA GUARD


#OMEGA GUARD SHAKLEE banyak kebaikkannya:-
*Untuk ketajaman IQ anak anak yang sedang belajar..
*UNTUK pertumbuhan otak bayi yang berada didalam kandungan ibu..
*untuk melawan kolestoral dalam darah
*untuk menjaga kesihatan jantung kita..



Image result for OMEGA GUARD

#Banyak Manafat Omega-3 Dalam Omega Guard Shaklee:
1.Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10.Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11.Mengawal masalah obesiti
12.Mengurangkan risiko penyakit jantung
13.Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14.Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15.Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16.Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18.Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19.Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20.Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23.Memelihara fungsi-fungsi sendi
24.Mencegah penyakit gout


#Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak




Image result for OMEGA GUARD



#Bila kita kekurangan asid lemak omega-3 pada badan kita,

apa akan terjadi...?

1. Selalu penat
2. Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)
3. Fungsi sistem saraf terjejas
4. Tekanan darah dan trigliserida tinggi
5. Radang tisu
6. Edema (bengkak air)
7. Rambut dan kulit kering
8. Fungsi tiroid dan kadar metabolisme rendah
9. Sistem imun lemah

Minyak ikan Omega Guard Shaklee diekstrak daripada ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Ianya 3 kali lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan.
Berbanding minyak ikan jenama lain, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis Asid Omega Lemak 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg Asid Lemak Omega 3 EPA dan DHA.

Beberapa testimony #OMEGA GUARD shaklee



KOLESTROL MENURUN DENGAN OMEGA GUARD


SAKIT TUMIT HILANG DENGAN OMEGA GUARD


TIADA LAGI SELESMA DENGAN OMEGA GUARD

Anda ingin membeli dan berminat 
Saya pengedar shaklee Gombak Selayang Batu Caves
Kakina  017 2785151
COD : Pinggiran Batu caves / Taman Samudera / Taman Bolton / SRI Gombak
#TSUNAMISHAKLEE
#LANDMARKSTUDY
#SHAKLEEFFECT
#LIVEAMAGING
#FANTASTIC7



Apa pentingnya Shaklee Landmark Study ni dan kenapa Roger tak jual Shaklee lepas tu?



🌺LANDMARK STUDY πŸŒΌ
Assalammualaikum,....salam sejahtera semua..
Anda tau tak betapa penting #landmark study pada company..?

[ KENAPA IA SANGAT PENTING PADA SHAKLEE ]

Memang Ramai sangat yang bersangka buruk pasal shaklee ni..tak kira lah siapa..rata rata memang tak mmpercayai shaklee.. Dah lh mahal...

Image result for landmark study shaklee
Ramai cakap shaklee tak bagus TAK berkesan kan 
..ESP shaklee boleh sebabkan cyst
..Vivix tak memberi kesan seperti yang dikatakan la...healing crisis lah lagi teruk adalah
. VIT C jadi jerawat lah....dan macam-macam lagi...mereka kataπŸ˜ƒ

Tapi, korang tau tak kenapa suplement yang korang makan tu tak memberi kesan?
Mesti ada sebabnya.. kan

Jangan asyik kata Dan menuduh tanpa usul periksa dulu.
Korang tahu tak pasal #LANDMARK STUDY yang Shaklee buat?

Landmark study dilakukan oleh pihak ketiga untuk membuktikan keberkesanan suplement Shaklee dalam jangka masa b, iaitu 20-30 tahun. 


Image result for landmark study shaklee

Dalam keputusan yang ada, terbukti orang yang mengamalkan Shaklee lebih 2 dekad ini lebih sihat dan terhindar dari penyakit bahaya seperti darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.

Kenapa perlu ambil masa yang panjangπŸ˜ƒ

Sebab penyakit bukannya kita boleh tau dalam sehari. Contoh, sel-sel kanser bukannya terbentuk dalam sehari, tapi tak brrrtahun lamanya. Cuma,bila dah parah, ia akan merebak dengan cepat. Kita biasanya akan mula sedar bila penyakit tu dah teruk kan?

Image result for landmark study shaklee

Selain itu, cara makan dan cara hidup juga menyumbang kepada pembentukan penyakit. Kalau makan suplement tapi tak jaga makan dan gaya hidup kita, kita masih akan terdedah kepada penyakit juga.

Jadi, pilihlah suplement yang menjamin kesihatan kita untuk jangka masa panjang, bukannya suplement yang janji berkesan dengan cepat, tapi nanti mulalah merosakkan diri kita di masa depan. 


Image result for landmark study shaklee

Jadi pilih lah shaklee supplment  yang terbaik yang sememang ada #landmark study yang tiada pada company lain..

Anda buat lah pilihan bijak untuk menentukan kesihatan anda..
Pilihlah shaklee..

Saya kakina pengedar shaklee Gombak Selayang Batu caves
- 017 2785151
COD : Pinggiran Batu caves/ Sri gombak / Taman Samudera / Taman Boltan.
#TSUNAMISHAKLEE
#LANDMARKSTUDY
#SHAKLEEFFECT
#LIVEAMAGING
#FANTASTIC7