31 Disember 2017

SET IBU HAMIL YANG TERBAIK

Setiap perkhawinan pasti inginkan kehamilan kan...
Itu lah yang dihajatkan...setiap pasangan yang sudah berkhawin...Siapa yang tak inginkan zuriatnya sendiri...
Rezeki tu adalah pemberian daripada allah...cepat or lambat pasti ada...In sha allah...

Sepertimana juga kakina dahulu siapa sangka dalam setahun berkahwin dah dapat zuriat..kami berdua memang tidak menjangka cepatnya dikurniakan zuriat ...allhamdulillah ..sekarang buah hati pertama kakina dan suami dah pon berumur 23 tahun...yang kedua 21 tahun..yang ketiga adalah 18 tahun....

Dulu-dulu kakina memang tak kenal supplement shaklee...sepertimana sekarang...Mukin ada dulu cuma tak beberapa ambik kisah...heeee...

Beruntung kan sekarang...ibu-ibu yang hamil ada supplement lelagi supplement shaklee yang sememangnya semulajadi selamat berkesan terbaik untuk ibu-ibu hamil mengamalkannya...Rugi rasa nya tak kenal awal...dulu...



Kehamilan


Bila diawal kehamilan pasti ramai ibu-ibu yang mengalami alahan yang teruk kan....walaupon tak banyak pasti ada...Ada setengahnya memang flet terus...bila hamil tak larat...loya -loya , muntah...sampai ada yang dari bulat jadi kurus kering....

Kasihan kalau tengok....
Kehamilan ibarat kita menanam pokok ..kita boleh buat pilihan untuk jaga dengan dibaja dengan bahan sintetik kimia or baja organik..

Begitu juga kehamilan nak ke kita amalkan vitamin sintetik yang kita tak pasti kandungannya atau makan vitamin semulajadi yang sememangnya selamat diamalkan...Sanggup ke nak bagi anak yang bakal lahir makan viamin sintetik tu?

Kalau dibuat pilihan kakina lebih rela mengamalkan vitamin semulajadi yang selamat dn berkesan untuk ibu dan anak yang dikandung....Kalau nak tahu vitamin shaklee adalah yang paling selamat 100%  kandungan ya..ia juga ada landmark study yang tiada pada syarikat yang  lain...


Mari kita tengok PROSES KEHAMILAN 
Didalam kehamilan sebenarnya ada 3 peringkat masa ...
> Trimester 1
> Trimester 2
> Trimester 3..

Kehamilan

Kalau nak tahu di shaklee ada menyediakan #SET KEHAMILAN yang terbaik untuk ibu-ibu yang hamil...


Mari kita tengok...ya ibu-ibu sayang....



Set Ibu Hamil


#SET KEHAMILAN TERDIRI DARIPADA:-
ESP
VITAMIN C
VITA LEA
OSTEMATRIK
B-COMPLEX

*Ini semua diperlukan pada TRISMESTER PERTAMA

Manakala OMEGA GUARD ia diperlukan pada TRIMESTER KEDUA dan KETIGA



APA PULAK KEBAIKKAN SEMUA VITAMIN-VITAMIN SHAKLEE ni pada IBU-IBU HAMIL...

ESP -
*Ia sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, horon dan enzim didalam tubuh badan 
*Sangat diperlukan oleh ibu yang hamil dan menyusukan anak. Ia sangat penting didalam pembentukan kuku, rambut juga kulit
*Ia juga memberikan ibu tenaga, kerana bila ibu mengalami morning sickness ibu akan kehilangan banyak tenaga...
*Ia memelihara dan mengelakkan dari belakunya kecacatan pada janin
*Sumber portein yang terbaik kerana ia membekalkan asid amino yang mana ia bertindak membentuk otot dan organ bayi
*Protein amat perlu pada ibu hamil bagi membantu pertumbuhan plasenta , uterus, penghaislan susu dan membantu aliran darah ibu yang semakin bertambah
*Protein amat penting ketika kehamilan bila memasuki trimester yang k3


VITA-LEA / MULTIVITAMIN
*Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian ..yang mana ia sanat lengkap dengan iron formula
*Iron formula sangat penting bagi ibu yang hamil juga menyusukan anak
*Bila kekurangan iron boleh menjadikan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan..HB rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu..


B-COMPLEX
*Ia mengandungi 8 Vitamin B yang terbaik dimana ia memang diperlukan oleh tubuh badan.
*Bcomplex shaklee mengandungi FLOIC ACID, BIOTIN yang sangat penting untuk pembentukan darah serta menstabilkan hormon
*Vitamin B bagus juga penting bagi pembentukan tulang tengkorak anak didalam kandungan ibu.


VITAMIN C - SUSTAINED RELEASE VIT C
*Sebiji vitamin C shaklee bersamaan 7 setengah biji buah oren ya...
*Ia memenuhi keperluan vitamin C yang manima untuk tubuh badan kita iaitu 500mg
*Ia sangat untik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawt tambahan
*Ia adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita
§  

§        OSTEMATRIK
*    *Kalsium sangat penting bagi pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi
*Ia tidak mengandungi lemak, berbeza dengan ibu hamil yang bergantung pada produk tensu
*Ia penting untuk darah beku dengan lebih sempurna
*Memperbaiki rangsangan urat saraf , mengelakkan dari belakunya kejang otot, sakit pinggang, lenguh -lenguh dan juga kebas kaki dan tangan pada ibu hamil
*Ia penting bagi menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi


OMEGA GUARD  
*    *Ia sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal lagi
*Ia mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak bayi
*Ia membantu memcahkan lemak didalam tubuh .Ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung
§  

Oklah moga2 semua ni bermanafat untuk ibu-ibu yang hamil....sayangilah diri anda juga bayi anda...


Sekiranya berminat untuk mendapatkan  SET IBU HAMIL ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp


2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.




Penafian*
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


#shakleebatucaves0172785151
#shakleeSelayang
#shakleeGombak
#shakleePinggiranBatuCaves
#shakleeSriGombak
#shakleeTamanJasaUtama
#shakleeKgNakhoda
#shakleeGombakPermai
#shakleeKgLaksamana
#shakleeMalaysia
#shakleeTamanSamudera
#shakleedimana2saja

30 Disember 2017

TESTIMONY PARU-PARU BERAIR KEMBALI PULIH DENGAN VIVIX

Bercerita pasal paru-paru berair ni kan, tahu tak apa tu sakit paru-paru atau pneumonia? Kalau nak tau penyakit paru-paru berair ni boleh terjadi apabila berlakunya pengumpulan cecair yang berlebihan di dalam paru-paru badan seseorang. 

Penumonia atau paru-paru berair biasanya disebabkan oleh jangkitan kuman bakteria dan virus..

Tapi jangan ingat jangkitan kuman je tau...munkin boleh terjadi akibat dari tindakbalas kimia atau fizikal...mukin daripada ubat-ubatan yang diambil....terutama mereka yang ada kencing manis, buah pinggang juga jantung....



Paru-Paru BerAir
Penyakit Pneumonia jangan dibiarkan, ia boleh membawa maut..


Sebenarnya ia berlaku bila alveoli, yang mana gelembung udara yang bertanggunjawab bagi membuat penukaran gas oksigen dan karbon oksida didalam paru-paru mengalami keradangan sehingga paru-paru dipenuhi lendir atau pon cecair

Bila masa pertukaran gas berlaku terjejas , pesakit akan mengalami simptom penumonia seperti batuk berkahak yang sangat teruk , sakit dada, demam yang berpanjangan serta sukar untuk bernafas.

Kalau nak tau paru-paru berair sangat memberbahayakan ..setengahnya boleh membawa kepada kematian pada pesakit .Ini berlaku pada golongan yang berumur dan kanak-kanak bawah 5 tahun seandainya ia tidak dirawat dengan cepat. Pesakit yang menghidap paru-paru berair boleh check melalui x-ray ataupon daripada kahak yang ada di klinik ataupon hospital.


APA KATA CUSTOMER yang MENGHIDAP PARU-PARU BERAIR PULIH dengan mengamalkan 
Supplement -VIVIX..sebagai jalan alternative untuk kembali sihat...

Kisah 1....
Disini kakina nak share pengalaman seorang isteri iaitu Puan Alya  yang mempunyai suami yang telah disahkan oleh doctor menghidap paru-paru berair .Doctor kata .."Puan, pihak hospital perlu tebuk dada suami puan kerana paru-paru suami penuh dengan air..."
Ya allah..kuatkan lah hati ku ...bila doctor kata begitu....

Begini kisahnya...lebih lanjut lagi...

Suami Puan Alya kena tahan wad kerana menghidap paru-paru berair selama seminggu...
Didalam hasil x-ray , doctor kata..."paru-paru kena tebuk bagi keluarkan air didalamnya...
Doctor siap kata kalau tebuk pon tak pasti akan pulih 100% ya ...sebab ia agak berisiko juga...

Doctor siap kata ni tebuk buang air je tau ,puan...bukan untuk penyembuhan sepenuhnya...
Ya allah doctor ni....kalau macam ni tak payah lah buat tebuk-tebuk..kalau tak baik..

Puan Alya membuat keputusan tak bagi doctor tebuk...Bukan itu saja doctor cakap ada masalah lain bukan saja paru-paru berair...kencing manis lah..buah pinggang, jantung , dan darah tinggi...Sabar je lah doctor ni...tiada kata muktmad diberi....Dia membuat keputusan beli VIVIX shaklee sebotol untuk diminum ...allhmdulillah ada nampak perubahaan pada suami....
Puan Alya berhenti kan sebulan untuk suami minum vivix...nak tengok apa perubhaan lepas tu...Tapi tengok macam suami sesak nafas..Beliau beli semula vivix..dan bagi suami minum....Allhmdulillah bila buat pemeriksaan di hospital doctor pon terkejut...paru-paru suami dah tiada masalah lagi...selama ni ada kuman didalam nya pon dah clear...syukur sesangat...diatas kebesaran allah bagi....memang tak rugi mengenali shaklee....

Paru-paru BerAIR



Kisah 2

Suami Puan Ana mengalami sesak nafas bila jalan jauh...naik tangga...
Kerap mengadu letih..penat....dari pemeriksaan doctor ..ada tanda-tanda mengalami masalah dengan paru-paru berair....

Kasihan tengok suami begitu....Puan Ana ekad beli VIVIX sebotol walaupon dia tahu harga vivix bukan murah...Demi kelurga juga suami beliau rela berkorban untuk kesihatan suami...

Syukur allhmdulillah dalam seminggu dengan minum secara konsisten vivix...nampak ada perubahaanya...suami ada cakap "sayang abang rasa macam dah tak letih sangat dah sekarang...nafas abang pon dah tak tercunggap-cunggap lagi...."

Paling gembira...kalau dahulu suami nak makan macam tak der selera je...
sekarang tidak lagi..apa je yang di hidangkan suami makan..dengna berselera...tengok kesihatan pon semakin baik nampaknya...

Puan Ana kata nak beli lagi..untuk suami...agar sang suami betol2 sihat...
Seronok kan bila tengok suami sihat...hati pon senang je...



Paru-Paru BerAir


Supplement VIVIX  adalah supplement antioksidaan yang terbaik yang sangat pekat tanpa campuran gula..ia bertindak melindungi sel-sel badan daripada rosak atau mengalami keradangan .

Kandungan RESVERATROL yang ada didalamnya membuktikan mampu membaikipulih sel dari dalam badan...Bahan vivix sepertimana ELDERBERY MAMPU BERTINDAK BAIK PULIH terutama dengan jangkitan paru-paru...


Vivix



Atasi lah dengan supplement -VIVIX...
Jaga kesihatan jaga pemakanan...itu yang terbaik


Sekiranya berminat untuk mendapatkan  VIVIX  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp


2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.




Penafian*
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

#shakleeSriGombak
#shakleeTamanJasaUtama
#shakleeKgNakhoda
#shakleeGombakPermai
#shakleeKgLaksamana
#shakleeMalaysia
#shakleeTamanSamudera
#shakleedimana2saja
#shakleebatucaves0172785151
#shakleeSelayang
#shakleeGombak
#shakleePinggiranBatuCaves

29 Disember 2017

KENAPA AIR KENCING BERWARNA KUNING

Hai ...sahabat2 semua..
Apa khabar sekarang  ya ? Sedang buat apa tu?
Bz dengan keperluan anak2 sekolah ya...or sedang berholiday bersama keluarga...

Semalam seorang customer kakina ada bertanyer "akak oo akak , mengapa bila saya kencing ...air kencing tu berwarna kuning ya..Gitu ke jadinya bila makan B-COMPLEX ni?

Sayang, boleh akak tnyer sikit? sebelum ni air kencing warna apa ya?
Air kencing saya biasa warna kuning pekat..macam keperangan2 an tu...TU OK KE ni yang ok ya kak...
Saya takut ni....
Jangan takut sayang...tiada apa yang nak ditakutkan...semuanya selamat juga ok tu ..



Air Kencing Kuning



Mai sini akak terangankan ...sikit mengenai B-COMPLEX ni...
Kalau nak tau ia adalah vitamin larut air ...Bcomplex shaklee ni cepat larut dalam salur darah dan ia akan terus ke urin ataupon air kencing

Ia adalah proses semulajadi bagi menyingkirkan RIBOFLAVIN iaitu VITAMIN B2 yang tidak diserap oleh badan manusia...dimana ia akan terus keluar melalui air kencing...itu sebab bila kita makan Bcomplex shaklee air kencing menjadi kuning terang....

Ini tak bermakna kita makan terlebih dose...Ni menunjukan bahawa buah pinggang kita ni sihat dan berfungsi dengan baik...


BComplex



Mari kita kenali BAGAIMANA bagi MENENTUKAN TAHAP KESIHATAN kita melalui WARNA AIR KENCING..

Oleh itu rajin-rajin tengok air kencing sendiri untuk memastikan kesihatan yang lebih baik. Dari situ kita akan tahu tahap kesihatan kita dimana...elok ke tidak...

Diantaranya adalah seperti :-

#KUNING TERANG - Warna urin akibat daripada pengambilan VITAMIN B-COMPLEX

#KUNING PUCAT - Warna urin ayng normal dan cukup HIDRASI

#KUNING GELAP - Warna urin akibat daripada pengambilan B-COMPLEX dan kemungkinan juga berlakunya DEHIDRASI...bila begini pastikan anda minum air dengan lebih lagi

#OREN - Warna urin akibat daripada pengambilan VITAMIN CAROTOMAX, juga kemunkinan anda berada didalam dehidrasi..Tolong minum lebih air ya

#KECOKLATAN - Warna urin akibat daripada pengambilan ubat-ubatan atau mereka yang mempunyai masalah dengan ORGAN DALAM seperti HATI...Pastikan anda membuat rujukan pada yang berpengalaman seperti DOCTOR

#KERUH - Ia menunjukan ada JANGKITAN pada saluran kencing anda  atau lebih senang kata KENCING KOTOR

#KEMERAH-MERAHAN - Jangkitan pada buah PINGGANG atau penyakit yang bersangkut dengan kencing

#KEBIRU-BIRUAN - Kesan daripada pengambilan ubat-uabtan atau sejenis penyakit yang dinamakan BLUE DIAPER SYNDROME...


Kita tengok gambar dibawah ni ya....


Air Kencing Kuning


Air Kencing Kuning


Air Kencing Kuning


Air Kencing Kuning


OK ..jika anda mengalami kencing kuning bila mengambil B-COMPLEX shaklee tu adalah normal...
Seandainya warna berlainan...pastikan anda minum air yang secukupnya ya...

Pastikan anda minum air secukup nya seperti gambar di bawah...ni..
Jangan sekali-kali kurang air dalam badan....ia boelh melibatkan kesihatan anda...terutama buah pinggang anda nanti yang bermasalah....


Air Kencing Kuning


Jaga kesihatan itu adalah yang terbaik....


Sekiranya berminat untuk mendapatkan  B-COMPLEX SHAKLEE  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp


2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.







*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

#shakleebatucaves0172785151
#shakleeSelayang
#shakleeGombak
#shakleePinggiranBatuCaves
#shakleeSriGombak
#shakleeTamanJasaUtama
#shakleeKgNakhoda
#shakleeGombakPermai
#shakleeKgLaksamana
#shakleeMalaysia
#shakleeTamanSamudera
#shakleedimana2saja

28 Disember 2017

KHASIAT HALBA YANG TERBAIK

Kenai tak apa ni?
Ini lah HALBA yang kakina cakap hari tu...yang kakina makan dan minum apabila mengalami kencing kotor hari tu...

Halba ni sebenarnya didalam masyarakat melayu memang kurang digunakan atau pon diamalkan...mukin ada mukin tidak...

Nama lain HALBA ni adalah FENUGREEK. Berwarna coklat terang dengan bebentuk menyerupi permen..Biji halba ni kalau dalam masyarakat INDIA memang popular  kerana kaum india menggunakan sebagai rempahratus tambahan didalam masakan kari.


Khasiat Halba


Selain daripada ditambah didalam masakan untuk menambah keenakan hidangan, tidak ramai yang ketahui manafata harbal dari sudut kesihatan. Tanaman ni tumbuh subur dan luas di INDIA, MESIRdan juga negara TIMUR TENGAH.

sELAIN NEGARA TIMUR TENGAH. negara seperti PAKISTAN, INDIA dan Sri Lanka sering menggunakan halba dalam rempah masakan mereka seperti kari dan gulai. Kaalau di Malaysia di TERENGGANU dimana NASI DAGANG turut menjadikan halba antara bahan utama dalam hidangan.

Cara yang terbaik adalah dengan di goreng tanpa minyak..dan bila nak guna didalam masakan cuma masukkan je...Kalau nak tau aroma nya lagi wangi nanti tau..

Selain untuk masakan ...di INDONESIA halba digunakan sebagai JAMU..Di India ia juga digunakan sebagai rawatan AYURVEDA ..kerana ia dipercayai mengurangkan kadar kolestrol dalam darah .

Manakala pada perubatan tradisional INDIA, CHINA juga ARAB mengatakan ia sebagai penawar DIABETES.

BIJI HALBA ni sebenarnya mengandungi sejumlah kandungan yang menyihatkan  seperti protein, zat besi , air , kalsium juga karbohidrat. Ada juga daripada kita yang mengamalkannya dengan madu...Pada ibu yang menyusu bayi elok amalkan halba ni bagi menambah air susu.

TETAPI pada ibu hamil ingat ya...IA TIDAK boleh diambil oleh ibu hamil kerana zat yang dikandung didalamnya boleh membuatkan kontraksi pada rahim.Ramuan ini juga dapat menggangu penyerapan zat besi dan ia juga tidak boleh diambil oleh pesakit anemia kerana pesakit anemia memerlukan ubat bagi tambah darah.



Mari kita tengok TENTANG KEGUNAAN BIJI HALBA ..yang ramai tidak ketahui...

1. SANGAT BAGUS UNTUK TULANG
Ia mampu menjaga kesihatan tulang. Biji halba ni mengandungi kalsium  yang baik untuk tulang kita. Tulang kita lebih kuat tanpa hadirnya penyakit seperti osteoporosis. Di shaklee ada juga kalsium hebat iaitu OSTEMATRIK untuk anda amalkan.

2. GIGI YANG SIHAT
Ia mampu menjadi sumber makanan yang menyihatakn gigi kita. Bukan hanya untuk tulang, ia juga kaya dengan vitamin dan mineral yang mana melindungi gigi daripada jangkitan kuman mahupon bakteria

3. ANTI ANEMIA
Ia juga bagus bagi makanan untuk anti anemia. Biji halba mengandungi zat besi yang mana ia mampu menambah produksi sel darah merah dalam tubuh sehingga penyakit anemia tidak akan muncul pada tubuh badan kita dan ia juga tidak menganggu kesihatan.

4. PENAMBAH TENAGA
Ia berfungsi didalam memberikan tenaga ke tubuh kita. Seandainya seharian kita mempunyai jadual kerja yang padat...dan mana kita memang mengamalkan biji halba ni setiap hari , ia boleh mengurangkan kita berasa penat.

5. MENGATASI DEHIDRASI
Ia sangat bagus bagi mengurangkan berlakunya dehidrasi. Kandungan air didalam biji akan memberikan air yang cukup ke tubuh badan . Di mana badan pon akan kurangnya berlaku dehidrasi.

6. IA MENURUNKAN KOLESTROL
Sekiranya anda memang mempunyai kolestrol yang tinggi..ada baiknya anda amalkan biji halba ni...kerana ia bermanafat bagi menurunkan kolestrol jahat di tubuh ...juga mampu mencegah pelbagai penyakit berjangkit pada tubuh.

7. MENGATASI BISUL DI KULIT
Biji halba boleh digunakan sebagai ubat luaran...dimana bila BISUL dah matang...tumbuh biji halba dan sapukan padanya...ia akan cepat surut dan sembuh...


8. MENYEMBUHKAN PANAU, KURAP
Biji halba boleh digunakan untuk penyakit kulit seperti panau , kurap..Kerana ia sememang nya sebagai anti kulat ...



Khasiat Halba

Selain yang ada 8 manafat diatas kita perlu juga perlu ketahui berberapa  lagi manafatnya - HALBA..

1. Anti penyakit Kencing manis
2. UBAT demam
3. Baik untuk melancarkan proses bersalin
4. Membantu producksi ASI
5. Menguatkan Jantung
6. Menguatkan Ginjal
7. Menguatkan Paru-paru
8. Melancarkan Haid
9. Menstabilkan Nafsu Makan
10. Menstabilkan berat badan
11. Mengatasi Sembelit
12. Melancarkan air kencing
13. Membantu pembesaran payu dara

Itu lah manafat BIJI HALBA yang perlu kita ketahui untuk kesihatan ..sebenarnya banyak lagi manafat yang ada.Itu sebab Masyarakat India suka mengamalkannya...

Semoga ia lebih bermanafat untuk semua...
Untuk lebih sihat jaga lah cara pemakanan juga kesihatan ..

27 Disember 2017

PARU-PARU BERAIR , PUNCA DAN TANDA-TANDANYA

Paru-paru Berair...
Ya allah bagaimana ia boleh terjadi...

Ini kakina nak kongsikan tentang masalah Paru-paru berair...Sebenarnya kakina ada seorang kakak iaitu kakak no.2 kakina...kami panggil kak ngah....

Satu wssp je...membuat kami sekelurga terkejut termangku ...mau tidaknya berita yang disampaikan mengatakan kak ngah diserang paru-paru berair....rasa masa tu mau terbang je....pergi dapatkan kak ngah...

Masa tu kakina masih bekerja...menahan sabar...kuatkan hati..mengatakan bahawa kakngah sihat...Hanya allah yang mengetahui...betapa rindu nya dengan kak ngah....

Selama ni hanya menyangka kak ngah berada didalam keadaan sihata walafiat je...tak sangka bawah kakngah diserang paru-paru berair...Moga2 kakngah diberikan kesihatan yang baik-baik ...

Biasa kita dengar ataupon mak-mak kata jangan mandi malam , karang paru-paru berair ...
Betol  ke ?apa yang dikatakan? mak-mak kata kalau mandi malam tu air akan masuk ke liang-liang roma..sebelum ia masuk ke paru-paru kita...tapi benar ke tidak ...tak tahu lah ya...

Paru-Paru BerAir


Sebelum tu mari kita kenali apa itu PARU-PARU BERAIR..
Kalau nak tau paru-paru berair ni terjadi apabila berlakunya pengumpulan cecair berlebihan didalam paru-paru seseorang...


Jangkitan paru-paru berair dibahagikan kepada 2 yang mana ia dipanggil PULMONARI EDEMA dan PNEUMONIA..

1. Pneumonia...
Ia boleh berpunca dari jangkitan bakteria, virus ataupon parasit yang mana boleh menjadikan serta menyebabkan keradangan berlaku.

Ia boleh juga berlaku melalui udara yang mana disebarkan menerusi air liur dan hingus pesakit .


2. Pulmonari Edema
Ia boleh dikatakan dalam pengumpulan air aygn belebihan pada ruang tisu dan organ..
Akibat daripada itu paru-paru akan bengkak dan berair

Ini berlaku daripada kecederaan pada permukaan paru-paru dan kegagalan fungsi kiri jantung.

Anggapan yang mengatakan mandi malam ..boleh menjadikan paru-paru berair adalah salah ya...ingat tu...

Paru-Paru BerAIR


PUNCA-PUNCA BERLAKUNYA PARU-PARU BERAIR

*Jangkitan seperti memang pesakit ada BATUK KERING ..ataupon PNEUMONIA

*Mempunyai penyakit SLE 

*Pulmonary yang mana pesakit ada malasah dengan arteri yang mana paru-paru memang tersumbat

*Kanser..kena jaga kerana bila pesakit menghidap kanser...pastikan kanser tidak merebak ke paru kerana ia akan menyumbang kearah paru-paru berair

*Kebocoran daripada organ yang lain...salah satu yang normal berlaku bila kegagalan jantung dimana jantung payah  nak mengepam darah ke badan dengan betol.



APA PULA TANDA-TANDA BILA BERLAKUNYA PARU-PARU BERAIR.

Kebiasaaanya pada peringkat awal, sukar bagi  kita mengenali bahawa kita di serang sakit paru-paru berair...Ni berlaku bila ia dah kronik..

#Demam yang terlalu lama dengan suhu yang tinggi...demam tak senang2
#Batuk yang berkahak
#Sukar nak bernafas
#Sakit pada bahagian dada ketika bernafas



SIAPA PULA YANG BERISIKO MENGALAMI MASALAH PARU-PARU BERAIR ni...

#Orang dewasa atau kanak-kanak kecil
#Orang yang mempunyai sistem imun yang sangat rendah
#Orang yang ada masalah dengan penyakit seperti kencing manis 

Didalam kajian mengatakan bahawa pneumonia boleh menyebabkan kerosakan DNA SEL diparu-paru , ia juga boleh menyebabkan kematian...
Rembesan kerosakan hidrogen peroksida yang dirembeskan oleh setengah strain streptococcus pneumoniae terhadap DNA sel paru-paru, boleh melumpuhkan pertahanan paru-paru. Dengan ia menjadikan lebih mudah bakteria masuk kedalam aliran darah..

Vivix


Untuk kes begini kalau nak tau hanya VIVIX shaklee dapat melindungi kerosakkan DNA. Diaman ada kajian menunjukan bahan VIVIX membantu dalam melindungi kerosakan DNA, menyokong replikasi DNA utnuk fungsi sel yang sihat. Bahan-bahan yang ada didalam VIVIX seperti ELDERBERRY mampu bertindak untuk baik pulih masalah yang berkaitan dengan jangkitan paru-paru.



Sekiranya berminat untuk mendapatkan  VIVIX  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp


2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.





Penafian
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

#shakleebatucaves0172785151
#shakleeSelayang
#shakleeGombak
#shakleePinggiranBatuCaves
#shakleeSriGombak
#shakleeTamanJasaUtama
#shakleeKgNakhoda
#shakleeGombakPermai
#shakleeKgLaksamana
#shakleeMalaysia
#shakleeTamanSamudera
#shakleedimana2saja