Sunday, July 16, 2017

RESDUNG SEMBUH DENGAN SUPPLEMENT SEMULAJADI

RESDUNG..ada setengah orang mengangap ni perkara biasa je...
Walpon kerap bersin..hidung meleleh juga gatal tetap kata tak der pe lah..biasa lah tu bersin-bersin..

Rasa malu tak kalau hari-hari gitu...bersin dan hembus hingus dihadapan  rakan-rakan sekeliling..walapon anda menutup hidung..
Mukin anda tak malu TETAPI tau tak perasaaan kekwan disekeliling anda..Mukin anda  tak tau..apa pandangan mereka sebab dah lali dengan perangai anda setiap hari...
Adakah anda akan berterusan berperangai begitu...

Kadang tu muka berjerawat hingga nanah pon masih cakap tak der apa...biasa je tu..hormon gaknya..

Tau tak bila hidung gatal, kerap bersin, muka yang berjerawat tu adalah TANDA anda mengalami RESDUNG...Jangan ambik mudah ye..ni boleh gak mengakibatkan saluran pernafasan anda bermasalah nanti...Baik cegah rawat terlebih dahulu sebelum ia melarat lagi teruk..

Penyakit Resdung ni adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah pada orang ramai , TERDAPAT  pelbagai rawatan yang ada bagi mengatasi masalah ni.IKHTIAR LAH untuk kesihatan juga kebersihan diri anda...

UNTUK pengetahuan semua , Di shaklee ada #SET RESDUNG untuk anda amalkan...supplement je pon...tapi bukan sebarang supleement tau...Mari kita kenali apa itu RESDUNG dulu ya...





Resdung terjadinya begini kerana ada LENDIRAN didalam hidung yang mana boleh menganggu saluran pernafasan sesorang.Biasa nya mereka yang mengalami resdung ...hidung kerap gatal juga , bersin...

Kalau nak tau sebenarnya lendiran yang ada didalam hidung kena keluar dengan sihat.Tetapi bila ia bertindakbalas dengan habuk atau kotoran ia boleh menyebabkan gangguan . Ada juga yang menggunakan ubat resdung aau pil bagi merawat resdung.

Biasanya bila mereka yang dikatakan resdung bila kekerapan bersin , dengkuran  yang luar biasa, kegatalan pada hidung, cepat rasa letih , muka beerjerawat dan pening diwaktu pagi. Terdapat juga pesakit resdung akan mengalami pekak kerana mengalami resdung yang agak kronik.


Untuk pengetahuan semua : 
Menurut pakar Hidung, telinga dan tekak hospital pakar perdana ,Dr.Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran.Sinus pula merujuk keapada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa.Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana baketria dan kulat mudah membiak didalam nya serta menghasilkannanah. Sebagai tambahan,resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus.


TANDA-TANDA PENYAKIT RESDUNG
*Hidung selalu tersumbat dan berair
*Nafas berbau yang menyebabkan anda malu untuk bercakap dengan orang sekeliling
*Tumbuh jerawat yang banyak pada muka
*Kepala rasa berdenyut-denyut seperti migraine
*Bersin dengan kuar juga kerap diawal pagi
*Gatal-gatal dibahagian hidung selepas makan belacan ataupon seafood
*Sakit tekak yang beranjangan.Bahagian didalam mulut akan menjadi kemerah-merahan.
*Sakit dibahagian belakang mata sehingga menyebabkan penglihatan kabur.

TANDA-TANDA ANDA MENGALAMI RESDUNG
*Alahan pada bulu haiwan boleh menyebabkan anda kerap bersin setiap kali terbau haiwan
*Alah pada debu dan kotoran yang masuk kedalam hidung boleh menjadikan kerap bersin.
*Bila makan seafood or belacan anda akan rasa gatal pada hidung
*Debu pada permaidani juga boleh menyebabkan anda bersin...apabila debu itu berterbangan.


BETAPA BAHAYANYA BILA ANDA SUDAH DIDAPATI RESDUNG ...
Oleh itu lebih baik dapatkan rawatan segera kerana ni boleh mengakibatkan anda mengalami:-
*Berlakunya jangkitan nanah pada bahagian mata
*Jangktian kuman dibahagian otak dan juga paru-paru
*Boleh mengakibatkan KANSER HIDUNG


SHAKLEE ADA MENYEDIAKN 3 SEKAWAN UNTUK ANDA AMALKAN BAGI MEMBANTU DALAM MENYELESAIKAN MASALAH RESDUNG.

Amalkan secara konsisten itu adalah yang terbaik....jom kakina terang kan mengenai 3 sekawan ni...

ALFALFA COMPLEX
(Ada 2 size iaitu ( L = 700biji / S = 330 biji )
*Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakir resdung
*Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dpat membantu mengurangkantahap keradangan daripada ALERGIK, gegatal, dan resdung.
*INGAT ya pada mereka yang menghidap SLE tidak digalakan mengambil ALFALFA COMPLEX sebagai suplement.

B-COMPLEX ( 120 biji )
*Kandungan B6 dalam B-COMPLEX berperanan penting untuk memelihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan pesakit
*Bertindak sebagai anti-stress.Apabila resdung menyerang,B-COMPLEX akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan dibahagian muka
*Membantu dalam membina protein dalam tubuh badan.

VITAMIN C PLUS - SHAKLEE ( 180 biji )
*Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam  meningkatkan antibodi dan daya tahan iaitu imuniti seseorang menghadapi serangan penyakit
*Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh
*VITAMIN C memastikan proses pemeliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.






DISINI KAKINA SHARE BEBERAPA TESTIMONY yang ada , Masing-masing mengamalkan SET RESDUNG SHAKLEE untuk sihat...

TESTIMONY 1
Mengalami Resdung, muka berjerawat nanah ..Beliau ikhtiar dengan shaklee.Selama 3 tahun konsisten allhmdulillah...hasilnya yang terbaik ..muka bersih dan bebas jerawat juga resdung.Bukn itu saja parut jerawat pon semakin pudar...




TESTIMONY 2
Beliau mengalami bersin pada setiap pagi...Muka berjerawat ..akhirnya membuat keputusan membeli 3 sekawan dari shaklee dan mengamalkannya ...
Allhmdulillah syukur...perubahan yang terbaik pada diri beliau...no bersin lagi...Jerawat pon nampak berkurangan dan mengecut...




TESTIMONY 3
Saya Hani..selalu bersin pad setiap pagi tanpa stop...
Yang paling teruk ada kalanya bersin tu sampai mengeluarkan darah...Bila pergi check doct kata saya dah kena resdung yang agak serius...Bab jerawat kat muka jangan kata lah memang banyak sekali..
Akhirnya atas nasihat kekawan saya telah membeli set resdung shaklee daripada salah seorang SID shaklee..
ALLHMDULILLAH nampak ada perubahaan...saya makan setiap hari...memang best...bersin setiap pagi tiada lagi..jerawt pon mengecut...BAYANGKAN lah 10 tahun saya merana...dalam resdung...
sekarang hampir lega boleh tarik nafas...happy sungguh saya





JANGAN BIARKAN RESDUNG ANDA menjadikan diri anda tidak keharuan...
Jangan biarkan ia berlarutan sehingga boleh memudaratkan kesihatan anda.Rawat dan cegah secepat yang mungkin..kerana ia boleh mengakibatkan jangkitan dibahagian mata, kepala dan juga paru-paru anda. Dapatkan segera SET RESDUNG SHAKLEE daripada kakina...

ANDA ingin membeli mudah saja..boleh hubungi terus wssp kakina 017 2785151 atau tekan saja link yang ada dibwah ni...

Or nak  boleh terus klik link  dibawah ya :-

#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees



Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.

 *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

4 comments:

  1. Alhamdulillah, Jida pun amalkan ni..pantang makan udang mula lah berenyam gatal mata dan hidung..ambil alfalfa dan vitamin c, dah ok cam biasa..

    ReplyDelete
  2. Asy dulu awal-awal amalkam Vita-C dengan Alfalfa. Sekarang add on B-Complex alhamdulillah drngan izin Allah bebas resdunh

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi try satu set ni.. Tapi vitamin c memang konsisten ambil.. So far memang bagus..

    ReplyDelete
  4. Ya, kita ambil set ini semasa resedung dulu. Tak kronik, tapi memang tak selesa bila bangun pagi jer bersin dengan kerap. Selesema meleleh, muka berjerawat. Syukur jumpa shaklee. Sampai sekarang cegumanes amalkan setiap hari.

    ReplyDelete