Thursday, September 28, 2017

ATASI RAMBUT GUGUR DENGAN SUPPLEMENT SEMULAJADI

Rambut gugur..
Ini bukan perkara biasa...mukin serious mukin tidak...
Boz ada yang tak kisah dengan masalah keguguran rambut betol tak? 
Kalau tak betol maaf ya....kalau kakina memang risau sesangat...almaklumlah wanita kan ..kan nak cantik je walapon bertudung..

Bagi lelaki mukin tidak...TETAPI pada wanita ia amat berharga sekali seandai mengalami keguguran rambut..Mukin juga ada cara terkini termoden bagi membuat rambut itu tumbuh semula...

Rambut gugur bukan saja berlaku pada orang-orang tua ya...Dizaman sekarang zaman morden ni ...kebanyakan golongan muda-mudi pon dah mengalami keguguran rambut...Ini mukin permasalahan dalam stress bekerja juga cara pemakanan dan kekurangannya NUTRISI dalam badan...

Tentu kita risau kan bila tengok rambut bersepah di lantai...bila sikat sangkut ..bila try kait dengan jari pon terikut...ni menandakan rambut tidak subur..."SEDIHnya"

"RAMBUT adalah mahkota pada semua kan. Sekiranya anda sendiri yang mengalami permasalahan ini , mukin anda dah tercari-cari petua di google kn...Ok kat sini kak ina nak share sikit bagaimana nak menjadikan rambut lebih sihat hitam...jom kita layan jap .."



ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DENGAN VIVIX



Sebelum tu , kita kenali dulu beberapa permasalahan dan ...
MENGAPA RAMBUT BOLEH GUGUR...

*Penggunaan bahan kimia yang banyak. Ini terjadi pada mereka yang kerap mewarnakan rambut.
  Dengan penggunaan bahan kimia yang berlebihan ini lah menjadikan rambut anda gugur bila tiba masa nya.

*Berlakunya perubahan Hormon yang mana ini berlaku pada wanita yang hamil juga menyusukan bayi.   TIDAK DInafikan bila wanita mengandung , menyusukan anak akan mengalami permasalahan   begini. Rambut akan gugur disebabkan ketidak kestabilan hormon sehingga menyebabkan keguguran  rambut  berlaku.

*GENETIK pon boleh ada , jikalau ayah dan ibu sememangnya mengalami permasalahan begini, kemungkinan anak-anak akan menuruni juga...

*Gaya pemakanan yang tidak sihat dan tidak terkawal..

*Ni habbit wanita, memang suka dok menarik rambut. Ini terjadi bila mengikat rambut dengan ketat.   Bila rambut di ikat dengan ketat..akar-akar rambut mudah putus..maka ia boleh mengakibatkan   keguguran rambut dengan mudah.


Ada ke supplement yang baik untuk merawat dan memberikan rambut lebih sihat?

Kalau nak tau Rambut gugur berlaku pada seseorang kerana keadaan kulit kepala yang tidak subur dengan baik..

Maka untuk menyuburkan juga pertumbuhan rambut kakina suggest amalkan VIVIX tonic merah pekat yang terbaik ...Mudah saja , hanya 1 susu setiap hari ..
mudah semudah ABC...





BAHAN-BAHAN yang terdapat didalam VIVIX...





KALAU BEGITU , 
BAGAIMANA CARAnya ?  VIVIX DAPAT MEMBANTU JUGA MENGATASI RAMBUT YANG GUGUR NI?

Mari kita tengok apa KELEBIHAN nya yang menjadi pujaan ramai..

1. Ia dapat menghalang radikal bebas yang mana ia sebenarnya menjadi punca sel  kulit kepala rosak.

2. Memperbaiki keadaan kulit kepala yang telah rosak disamping itu juga ia memberikan serta mengekalkan kesihatan yang terbaik untuk anda.


3. Paling bagusnya VIVIX, ini kerana ia menyokong kesihatan kulit kepala kita dan ia dapat menyuburkan rambut.

4.Ia juga mengekalkan didalam kesihatan rambut..sebab itu lah pada sesiapa yang mengamalkan  VIVIX, rambut mereka tidak beruban malah tumbuh sihat lebat...hitam.


"KALAU nak tahu VIVIX, ini sememangnya tonic yang terbaik kerana fungsi utamanya adalah bertindak memperbaiki sel-sel dalam badan dari peringkat DNA lagi tau. Maka jangan lah berasa hairan bila seseorang konsisten mengamalkan VIVIX rambut akan kelihatan lebih sihat, no kata bermasalah didalam keguguran rambut.
Bukan saja rambut cantik, kesihatan pon baik tau...tak rugi sebenarnya bila seseorang mengamalkan VIVIX.."


MARI KITA TENGOK BEBERAPA -
TESTIMONY CUSTOMER-CUSTOMER YANG MENGAMALKAN VIVIX SEBAGAI JALAN ALTERNATIVE UNTUK SIHAT bukan SAJA UNTUK RAMBUT..malahan kesihatan yang menyeluruh.


1. TESTIMONY 
DULU UBAN BANYAK TUMBUH tetapi semenjak mengamalkan VIVIX tonic merah pekat nampak ada perubahan yang baik...wajah pon glowing2 sikit


TESTIMONY VIVIX RAMBUT BERUBAN


2. TESTIMONY - 
VIVIX BUKAN SAJA UNTUK RAMBUT LEBIH SIHAT , KULIT PON SEMAKIN CANTIK -HAMPIR 2 BOTOL DAH...MEMANG best lah...




VIVIX RAMBUT GUGUR



3. TESTIMONY - 
HASIL NYA BERVIVIX KULIT YANG KUSAM -TIADA LAGI   
RAMBUT YANG KERAP GUGUR pon semakin KURANG...


VIVIX RAMBUT GUGUR



4. TESTIMONY
    "Sayang tengok rambut abang, cantik kan hitam kan..."
    Wah bangga nya....semenjak mengamalkan vivix, rambut suami saya lebih     berseri hitam..nampak sangat perubahannya.


VIVIX RAMBUT GUGUR


Apa tunggu lagi kan...rambut bermasalah...jom try vivix...
Moga-moga dengan perkongsian ni bermanafat pada kawan-kawan yang bermasalah dialam keguguran rambut.

Sekian terimakasih..sayang-sayang...

Untuk anda dapatkan supplmnt shaklee , anda boleh hubungi kak ina 017 2785151
atau tekan sala link dibawah ini ya....kakina ada menjual shaklee secara oneline...
SHAKLEE ADALAH SUPPLEMENT yagn SELAMAT SEMULAJADI BERKESAN..
SHAKLEE TERBAIK...JANGAN RISAU SHAKLEE bukan dadah ...ya




Sekiranya berminat untuk mendapatkan VIVIX ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp
atau

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini;






Penafian*
Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

MAJLIS KONVOKESYEN PUTERA KE 2 KAMI -POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH

hai...
Salam sejahtera semua..hari ni kakina nak cerita sikit kegembiran kami sekelurga...yang pastinya kegembiran buat anak ke2 kami...

18/09/2017 hari yang bersejarah bagi bujang kedua kami iaitu MUHAMMAD AZHARUDDIN yang telah berjaya menamatkan pengajian di POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH, SG LANG, SABAK BERNAM..

3 TAHUN berakhir dengan segulung ijazah yang sangat bernilai harganya....Penat lelah belajar , bersengkang mata memalam study , jauh dengan kelurga dan dengan sifat sabar  selama 3 tahun, akhirnya...memberikan satu senyuman yang tak ternilai harganya.

Majlis konvokesyen telah diadakan di POLITEKNIK SULTAN IDRIS ...dengan gilang gemilangnya...

Ramai ibu bapa yang hadir bagi memeriah kan majlis tersebut termasuk lah kami sekelurga....

Muhammad Azharuddin adalah anak kedua kami daripada 3 beradik...yang mana beliau mempunyai abng sulung yang masih lagi menuntut di UNVIERSITY PENDIDIKAN SULTAN IDRIS SHAH juga seorang adik yang masih menuntut di KOLEJ ISLAM ..

Detik-detik kegembiran hati ibubapa bila melihat anak nya berjaya...dengan mengengam segulung ijazah...di atas pentas...Masa ini lah tanpa dipinta  air mata seorang ibu mengalir keluar , tidak dapat bayangkan .
"ALLHMDULILLAH anakku berjaya dengan cemerlang.."  itu yang terucap di bibir , bila melihat anak naik kepentas mengambil ijazah...Nak kata sedih tak munkin  nak kata gembira memang tersangat gembira...memang sedih didalam kegembiran...allhmdulillah ...

Moga-moga dengan kejayaan ini bertuah mamabah dapat melakari hidup dengan lebih berjaya lagi ....Mamabah bangga dengan usaha mu sayang...

Mamabah sentiasa berdoa agar anak-anak semua berjaya dalam hidup juga dalam pelajaran...belajar lah setinggi yang boleh , ilmu tu penting ...lagi banyak ilmu lagi bagus untuk kita.......in sha allah...dengan usahamu pasti kan berjaya ...YANG PENTING RAJIN ...






































Ini lah serba sedikit coretan dimajlis konvokesyen bujang kedua mamabah...
Moga2 diberikan peluang lagi belajar lebih tinggi ...
Moga2 abang dan adik berjaya jua nanti....

#belajarsetinggimanayangbolehdemimasadepanmusayang..
#mamabahbanggadengananak2mamaabahsemua..
#ilmuadalahpentinguntukmasadepanmu
#majliskonvokesyenpolitekniksultanidrishahsglangsabakbernam

Tuesday, September 26, 2017

THE RADIANT 4 -MENYELERAHKAN LAGI KECANTIKAN DILUAR JUGA DIDALAMAN

Cantik... 
Putih...
Mulus ...
Gebus...CANTIK DILUAR CANTIK DIDALAMAN...

THE RADIANT 4 - dari shaklee sememangnya terbaik , rata-rata yang mengamalknnya berpuashati tak kira lah siapa ...

Set kecantikan diluar juga didalaman yang menjadi pilihan ramai...
Shaklee adalah supplement yang terbaik yang betol-betol semulajadi..selamat..berkesan...sebab itu ramai yang mengemarkannya tidak kira dimana...shaklee the best...

Mengapa ia menjadi pilihan ramai...tentunya sebab keasliannya kan...
Bagaimana anda pula? masih ragu-ragu ke dengan shaklee....jangan risau shaklee sebenarnya dah terkenal lebih daripada 100 tahun tau...shaklee ada landmarks study nya yang tersendiri...


THE RADIANT 4 adalah untuk SERI MUKA WANITA..jangan ingat wanita saja tau, lelaki pon boleh mengamalkannya juga ...ya...dont worry...

The Radiant 4 - KHAS UNTUK gadis-gadis yang nak berkahwin yang ingin kan kulit yang cantik cerah dan bersih bebas daripada jerawat..
Wanita bekerja berkahwin bermasalah kulit kusam sangat-sangat digalakkan mengamalkan set seri wajah ni bagi mengembalikan awet muda gitu...



MARI KITA KENALI - APA FUNGSI THE RADIANT 4 ni ya...
*Dapat mencerahkan kulit
*Menghilangkan kulit kusam
*Menegangkan kulit 
*Menghilangkan sunburn
*Merawat masalah kulit
*Melembapkan kulit
*Glowingkan kulit
*Mengecutkan jerawat dengan cepat
*Memudarkan parut
*Menganjalkan aset wanita
*GLA untuk kesuburan wanita
*Menguatkan imune badan


THE RADIANT 4 - mengandungi 4 vitamin iaitu:-
#ESP 
#COLLAGEN POWDER
#GLA COMPLEX
#VITAMIN C


The Radiant Set



DISINI ADA BEBERAPA TESTIMONY - dari CUSTOMER-CUSTOMER YANG MENGAMALKAN THE RADIANT SET SHAKLEE..


The Radiant set


The Radiant Set


The Radiant Set


The Radiant Set


The Radiant Set


The Radiant Set


The Radiant Set


The Radiant Set













Ada yang berminat nak dapatkan THE RADIANT4 SET dari shaklee...
Bagus ni untuk mereka yang pentingkan kecantikan kesihatan diluar juga didalaman..


Sekiranya berminat untuk mendapatkan  VIVIX   ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp


2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.



Penafian
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, September 25, 2017

MASALAH HORMON TIDAK STABIL PULIH DENGAN SUPPLEMENT

Bercerita mengenai hormon ni, macam-macam sebenarnya ada pada wanita..
Hormon -hormon yang ada pada wanita melambangkan kesihatan kecantikan pada seseorang wanita....
Bila terganggu nya hormon..wanita mudah stress or badmood....

Setengah wanita ada yang  yang kata tak apa lah hormon tak stabil...tak ada masalah pon...no no no..

Klau nak tau bila hormon tidak stabil macam-macam boleh jadi tau...macam-macam boleh berlaku pada sesorang...

Mari kita tengok apa itu hormon...
Hormon merupakan zat kimia yang dikeluarkan oleh sistem endokrin dlam tubuh dan ia berfungsi untuk mengendalikan hampir semua fungsi tubuh seperti pertumbuhan , metabolisme hingga lah produktiviti seseorang..

Hormon wanita ni ada macam-macam tau ...
Jom kita kenali satu persatunya ...

#PROGESTERON - 
yang mana hormon ni berpengaruh terhadap kitaran haid .diwaktu wanita didalam kitaran haid, hormon ni akan membantu mempersiapkan lapisan bahagian dalam rahim menerima sel telur yang telah disemai oleh sprema. Walapon ia penting namun kekadang hormon tidak akan berasa selesa kerana bila time dua minggu lagi nak datang period mula lah jerawat timbul dan kekadang moody timbul.


#ESTROGEN- 
Ia dimana dihasilkan oleh ovari iaitu dalam jumlah lebih rendah .Ini berlaku ketika wanita itu hamil yang mana ia lebih berfungsi untuk membantu dalam pekembangan dan perubahan badan . Bila berlakunya pengeluaran estrogen ia akan terjadinya gangguan seperti haid yang tidak menentu, vagina kering, moody juga terjadinya osteoporosis pada wanita yang telah tua.

#LUTEINIZING HORMONE (LH)
LH ayng ada pada wanita bertugas membantu badan bagi mengawal kitaran haid. Sebab tu hormon ni mempunyai peranan dalam akil baligh. Pada amnya tahap LH pada wanita akan meningkat semasa haid dan selepas menopaus.

Sebenarnya macam-macam hormon ada pada setiap wanita...Hormon pada wanita memainkan peranan penting didalam kesihatan badan. Oleh itu untuk menjaga kestabilan hormon kena lah makan makanan yang berkhsiat..juga supplement yang terbaik

MASALAH HORMON TIDAK STABIL PULIH DENGAN GLA

Kak ina nak suggest satu supplement untuk wanita diluar sana yang bermasalah dengan hormon..GLA COMPLEX SHAKLEE adalah satu supplment yang terbaik .

Mengapa kak ina cadangkan GLA COMPLEX untuk permasalahan HORMON ...wanita..


Jom kita kenali apa itu GLA COMPLEX...
Kalau nak tau GLA COMPLEX merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik ,asid lionlenik , minyak bunga matahari dan vitamin E.

EPO tau tak apa dia...? kalau nak EPO tu berfungsi memperbetulkan HORMON didalam badan wanita...GLA COMPLEX ni sama dengan EPO tau...

Dari kandungan minyak yang ada didalam kombinasi GLA ni kebiasannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS , sakit kepala dan untuk mereka yang putus haid atau menopause.

Selebihnya GLA COMPLEX ini amat bagus sekali dalam skin texture , skin repair dan membuat kan skin lebih glowing.


APA KEBAIKKANYA - GLA COMPLEX ni...
*Membantu  mengawal dan mengatur kitaran Haid
*Meningkatan kesuburan
*Melegakan PMS
*Membantu dalam menangani menopause
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat 
*Membantu menangani EZEMA
*Menguatkan immuniti badan
*Memperlahankan process penuaan
*Bagus untuk saraf
*Mengawal kolestrol

*** GLA COMPLEX sesuai diambil oleh wanita juga lelaki. Ia sangat membantu terutama mereka yang bermasalah muka berjerawat, monepause , darah tinggi dan kencing manis..

****GLA juga mampu menangi masalah kulit kepala berkerak, berkuping dan bersisik
***Kelebihan GLA COMPLEX shaklee adalah kerana ia mempunyai VITAMIN E yang asli.

SEBOTOL GLA COMPLEX mengandungi 60 kapsul ya...harga pon tak lah semahal mana..
Untuk dapatkannya boleh wssp kak ina segera...BUAT LAH PILIHAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA...pilihan bijak adalah ditangan anda jua..

Sekiranya berminat untuk mendapatkan  GLA COMPLEX  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp
atau

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini;





Penafian 
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, September 24, 2017

MASALAH RESDUNG HILANG DENGAN SUPPLEMENT SEMULAJADI

RESDUNG ...mukin ramai yang beranggapan ni adalah penyakit biasa saja...
Tetapi harus ingat ya dari resdung boleh pelbagai penyakit akan terjadi...Ramai diantara kita yang ambil mudah , sebenarnya ada  banyak cara ada untuk mengatasinya...Cuma tak berkesan je...sebab  amalkan pon hanya sekali dua je...lepas tu dah bosan....

Disini kak ina nak share sikit bahawa shaklee ada supplement yang boleh membantu anda...
SET RESDUNG SHAKLEE , in sha allah dapat membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini...RESDUNG biasa nya dipanggil SINUSITI dalam perubatan modern.

Ramai diantara kita kata RESDUNG ni tak berbahaya pon kan...alah BERSIN je...Muka jerawat je...esok lusa hilang lah tu....

Selalunya kan orang yang mengalami RESDUNG ni akan bermasalah pada muka yang berjerawat, kerap bersin, gatal hidung, cepat letih , pening kepala diwaktu pagi.


Kita kenali dulu PENYEBAB BERLAKUNYA PENYAKIT RESDUNG ni :-

Antara komplikasi resdung adalah -
#Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
#Jangkitan otak
#Sakit tekak yang agak kronik
#Memburukan keadaan jika pesakit itu lelah
#Berdengkur yang agak kronik
#Jangkitan telinga dan tonsil terutama nya anak-anak kecil
#Alahan pada hidung iaitu hidung terlalu sensitif
#Selesma biasa yang melarat berpanjangan.


"Pakar hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana , DR. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis enyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran.Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tuang muka ayng dipenuhi mukosa.Rongga sinus yang ersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak didalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan , resudng juga berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus."


DISINI KAK INA SHARE - 3 JENIS VITAMIN SHAKLEE untuk PESAKIT RESDUNG...
Yang seharus nya diamalkan secara konsisten untuk lebih sihat...




ALFALFA COMPLEX - 
- ia ada 2 iaitu 
a. Size L ( 700 biji )
b. Size  S ( 330 biji )

*Berfungsi bagi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung itu sendiri

*Ramuanya yang sangat kaya dengan sumber klorofil yang mana dapat mebantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi , gegatal dan resdung 

**Peringatan pada mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakan mengambil ALFALFA COMPLEX sebagai supplement ya...


B-COMPLEX  ( 120 biji )
*Kandungan B6 dan B COMPLEX berperanan penting untuk memelihara selaput lendir agar kekal sihat juga membantu dalam penghasilan antibodi badan seseorang

*Bertindak sebagai anti-stress. Yang mana bila resdung menyerang , B complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka penghidap resdung itu sendiri

*Membantu dalam membina protein dalam tubuh badan


VITAMIN C (180 biji )
*Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam mengingkatkan antibodi dan daya tahan iaitu imuniti seseorang menghadapi serangan penyakit

*Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh

*VITAMIN C bagi memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik juga sempurna.


Mari kita tengok beberapa TESTIMONY dari customer-customer yang mengalami RESDUNG mengamalkan SET RESDUNG sebagai alternative untuk sihat..:-


Testimony 1 ..





Testimony 2...



Testimony 3...


Apa tunggu lagi...
Jangan biar kan ia berlarutan...sehingga menjejaskan kesihatan juga kecergasaan diri anda...
Atasinya resdung anda dengan supplemnt shaklee...supplement yang semulajadi selamat berkesan...shaklee adalah bebas daripada kimia juga chemicals..Bertindak dengan cepat kerana penyakit resdung yang kronik boleh menyebabkan komplikasi kepada otak...
Jom dapatkannya pada SID yang bertauliah...

Sekiranya berminat untuk mendapatkan SET RESDUNG  ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp
atau

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini;





Penafian*
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.