Monday, November 16, 2015

BEBERAPA KAEDAH KESAN PENYAKIT MELALUI JERAWAT YANG BERTAKHTA DI MUKA KITA..


Anda bermasalah dengan jerawat di muka..
Jom kita tengok bagaiamana punca punca nya...dan mengapa jerawat suka tumbuh di setengah-setengah tempat di muka anda..

Nak hilang kan jerawat..nak bagi jerawat tidak tumbuh..
Nak muka bersih..!!!!!
Shaklee ada jalan penyelesaiannya..
Cuma pastikan anda mengamalkan dengan konsistent..
SHAKLEE adalah SUPPLEMENT YANG SENTIASA SELAMAT SENTIASA BERKESAN SENTIASA SEMULAJADI..

Ingin tahu lebih lannjut jom lah Hubungi : INA 017 2785151 SID 1178494
( Wssap/ pm / we chat / call )
Code area: Batu caves / selayang / seri gombak / rawang




Friday, November 13, 2015



SET HIDANGAN - UNTUK MAJLIS MAJLIS KERAMAIAN
( BESDAY PARTY / OPENHOUSE / MAJLIS TAHLIL dan lain-lain )

MENU 1 / NASI BRAINI 
> AYAM MERAH
> AYAM KARI
> JELANTAH MENTAH
> PAPPODAM


KAMI MENERIMA TEMPAHAN - 
Pada sesiapa yang berminat boleh wssp/call/pm/wechat saya :
SARINAH 017 2785151
or boleh HUBUNGI : MISPARI 019 2064134
HARGA DAN MENU BOLEH BERBINCANG..HARGA KAMI BERPATUTAN MAKAN DIJAMIN BERSIH SERTA MEMUASKAN HATI PELANGGAN..
KAWASAN : SELAYANG / RAWANG / BATU CAVES / GOMBAK




SET KECANTIKAN - BUDET juga ASAS

SET KECANTIKAN SHAKLEE - 
SET BUDGET / ASAS

  
KEGUNAAN SETIAP BOTOL SET KECANTIKAN SHAKLEE  :-

VITAMIN C- Sebotol tahan 6 bulan
VITAMIN E - Sebotol tahan 4 bulan
B COMPLEX - Sebotol tahan 4 bulan

A/ Vitamin C.
Antara penemuan dermatologi baru yang terpenting adalah kuasa vitamin C untuk menangani kesan pendedahan matahari. Ia berfungsi dengan mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, hasil sampingan berbahaya daripada cahaya matahari, asap, dan pencemaran. Radikal bebas akan meratah kolagen dan elastin, gentian yang menyokong struktur kulit, yang akan menyebabkan kedut dan tanda-tanda penuaan.
Pastikan diet anda mengandungi banyak makanan yang kaya dengan vitamin C (antara lain sitrus dan sayur-sayuran), yang boleh menggantikan kehilangan vitamin melalui kulit. Anda juga boleh mengambil vitamin C tambahan, sehingga 500 hingga 1,000 miligram sehari, berdasarkan AAD. Digabungkan dengan vitamin E, makanan tambahan vitamin C juga boleh melindungi kulit daripada sinar matahari.

B/  Vitamin E.
Kajian menunjukkan bahawa, seperti vitamin C, antioksidan kuat ini membantu mengurangkan kesan-kesan berbahaya daripada matahari pada kulit. Menurut kajian yang diterbitkan oleh AAD, mengambil 400 unit vitamin E setiap hari dikatakan mampu mengurangkan risiko kerosakan matahari kepada sel-sel dan juga mengurangkan penghasilan sel-sel yang menyebabkan kanser. Beberapa kajian menunjukkan bahawa apabila vitamin E dan A diambil bersama-sama, menunjukkan pengurangan 70% dalam karsinoma sel basal, satu bentuk biasa kanser kulit.

Vitamin E juga boleh membantu mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit anda kelihatan dan berasa lebih lembut. (Walaubagaimanapun, perlu berhati-hati, beberapa kajian memberi amaran bahawa dos besar vitamin E boleh memudaratkan. Kekal dengan 400 unit antarabangsa setiap hari atau kurang untuk berada di pihak yang selamat.

C/ Vitamin - B Complex
Apabila berbicara tentang kulit, vitamin B yang paling penting adalah Biotin, nutrien yang membentuk asas kulit, kuku, dan sel-sel rambut. Tanpa jumlah yang mencukupi, anda mungkin berakhir dengan dermatitis (satu reaksi kulit bersisik gatal) atau kadangkala keguguran rambut. Kadangkala kekurangan yang sedikit sudah boleh menimbulkan gejala. Badan anda boleh menghasilkan banyak Biotin, dan nutrien ini juga diperolehi dalam banyak makanan, termasuk pisang, telur, oat, dan beras.
Krim yang mengandungi vitamin B boleh menjadikan kulit sihat berseri-seri hampir serta-merta dan dalam masa yang sama menghidratkan sel-sel di samping meningkatkan tona kulit secara keseluruhan. Niasin, vitamin B tertentu, membantu kulit mengekalkan kelembapan, jadi kulit anda kelihatan lebih gebu dan kelihatan lebih muda dalam masa enam hari. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang untuk menenangkan kulit kering, dan gatal-gatal. Dalam kepekatan yang tinggi ia boleh bekerja sebagai ejen mencerahkan bahkan meratakan tona kulit yang kotor.

Beberapa TESTIMONY dari set kecantikan..shaklee






KEPUTUSAN BIJAK DITANGAN ANDA , ANDA NAK CANTIK JOM TUKAR SHAKLEE !!!!!!!


Hubungi SID PRO anda...
Berminat nak mencari shaklee boleh hubungi saya kakina  017 2785151
#pengedarshakleeBatucaveSelayangGombak
#penghantaranposdimanasaja
#CODPinggiranbatucaves/Sri gombak / Taman Samudera / Taman Bolton






Monday, November 9, 2015



SET KURUS ..SLIM..CANTIK dari shaklee
NAK kurus Nak cantik !!!!!


JOM amalkan...bersama  KONSEP 3B SHAKLEE

A/ HERBLAX - BUANG (DETOX ).
Herba semulajadi yang bertindak membersihkan perut dan usus, melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Mengandungi 9 jenis herba yang secara tradisionalnya mampu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman. Ia juga mampu menyah-toksin dari badan


B/LECITHIN - BAKAR LELEMAK
Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.

C/ CINCH - BINA OTOT
Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.


Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.
Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda danmembakar kalori. 
Makanan yang kaya dengan protein juga dapatmenahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. 
Tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

Berminat boleh wassp/pm/cal saya : 
SARINAH - HP: 017 2785151
SID 1178494
Distributor sah shaklee- pengedar shaklee Batu caves, seri gombak,selayang..







ESP- SOYA PROTEIN ISOLATE POWDER dari SHAKLEE

Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? untuk apa? betul ke berkesan?
Okaylah...saya cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
punca ulser perut + ulser usus.
luka lambat sembuh akhirnya berparut.
ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

Kalau cukup protein pula?

Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.

KEBAIKKAN ESP SHaklee
-Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
-Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
-Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
-Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
-Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
-Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
-Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
-Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Apa tunggu lagi jom kita start amalkan ESP - dari shaklee
Berminat boleh wassp/pm saya : 
SARINAH 017 2785151  - SID 1178494
Distributor sah shaklee

Friday, October 9, 2015


HERBAL BLEND - KRIM MULTIPURPOSE yang terbaik...



Hai...Kekawan semua...Ingin kan krim yang semulajadi ....
Pernahkan anda menggunakan krim serbaguna ini?? Betu, krim Shaklee ini memang selalu laris di pasaran. Apakah kandungannya sehingga orang ramai mencari dan menggunakannya??

Kandungan di dalam Herbal Cream Shaklee ini ialah :-
  • Ekstrak pelbagai jenis herba semulajadi terpilih
  • Tanpa steroid
  • Dingin dan tidak berminyak
  • Telah menjalankan clinical test
  • Tiada keraguan dan tiada racun
 1. Horse Chestnut / Buah berangan ( haaa,,tu lah baru tau kan buah berangan pun banyak khasiatnya! )

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit. 

2. Sage 

Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

3. Rosemary ( wow sedap namanya kan?? )

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Disamping itu, ia  kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

4. Yarrow 

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .


Apakah Khasiat Herbal Cream Shaklee ??

  • Melembutkan kulit yang kasar  ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
  • Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
  • Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
  • Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
  • Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
  • Menghilangkan ruam susu pada muka bayi
  • sebagai losyen bagi kegunaan harian
  • Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
  • Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
  • Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.


Siapa yang boleh guna??
  1. Bayi
  2. lelaki mahupun wanita 
  3. Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
  4. Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
  5. Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
  6. Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
  7. Mereka yang sering demam
  8. Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
  9. Warga emas

Jom lihat testimoni :-









Berminat boleh wssp we chat saya : INA 017 2785151 SID 1178494
#SHAKLEE SELAMAT BERKESAN SEMULAJADI#
#PERCAYA LAH SHAKLEE







Saturday, September 19, 2015

MENGAPA HARUS PILIH SHAKLEE

Kenapa harus pilih Shaklee : 
  •  Shaklee telah berada di pasaran Malaysia lebih dari 50 tahun
  •   Shaklee adalah terdiri dari bahan-bahan semulajadi dan diproses dengan secara semulajadi
  •   Shaklee bukan vitamin sintetik (tiruan)
  •    Shaklee tiada silica gel.
  •    Shaklee Halal dan diyakini.
Kesan utama setelah mengambil vitamin Shaklee adalah : 
  •  Badan akan rasa lebih bertenag (bagi yang kurang minum air badan akan menjadi semakin letih)
  •  Mood yang lebih stabil
  • Badan tidak akan rasa mudah lesu dan letih
  •  Sentiasa rasa bersemangat
  •  Fikiran lebih positif
  •  Tidak mudah stress
  •  Tekanan darah akan lebih stabil
  •  Melancarkan sistem perkumuhan
  •  Badan mempunyai sistem imun yang tinggi
  • Mendapat kebaikan berterusan

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:



TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi  Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


JOM kita tukar kepada SHAKLEE , SUPPLEMENT yang sihat untuk ANDA juga keluarga..

Buat lah pilihan terbaik untuh tubuh badan serta kesihatan kita. Jangan ingat "ala,supplemen mana-mana pun sama beli jer kat farmasi...". A big NO for that ya! ataupun "Alah brand apa-apa pun sama je..". Anda salah samasekali... Memang tak sama.. sangat-sangat tak sama.


Shaklee adalah sebuah syarikat yang mengikuti peraturan FDA, oleh itu Shaklee tidak menggunakan bahan2 yang dilarang oleh FDA dan menggunakan label yang di-approve oleh FDA.

HUBUNGI DISTRIBUTOR yang sah..untuk mendapatkan supplmnt  SHAKLEE ..
BOLEH call saya SARINAH BTE HASHIM - HP: 017 2785151
DIstributor sah shaklee : SID 1178494
Supplemnt anda akan di  COURIER terus ketangan anda..DIJAMIN SELAMAT SAMPAI...

















Saturday, September 12, 2015


AJHT - satu satunya supplement yang istimewa pada mereka yang menghidapi sakit sendi tulang
KELEBIHAN AJHT - menyokong , bertindak sebagai kusyen,memelihara tisu penyambung

Wssp/wechat saya : Ina 017 2785151 SID  1178494

Saturday, August 22, 2015




Keunikan - ESP SHAKLEE ( SOYA PROTEIN ISOLATE POWDER ) yang hebat !!!

>> merupakan sumber protein soya terbaik kerana ESP menyediakan 14gram Soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid aminoyang tubuh anda perlukan . Berbandingan protein daripada sumber daging,telor dan tenusu.ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol.
>>> Sel terbentuk daripada protein..anda tentu tak tahu kan...
>>>> Esp diproses menggunakan air bukannya untuk memlihara kandungan ISOFLAVONE.
>>>>>>Esp sangat baik untuk mereka yang mengaalami Gastrik..INGIN kurus...INGIN cantik..

Berminat boleh wssp/we chat saya : SARINAH 017-2785151 SID 1178494
Saya adalah distibutor sah shaklee




Thursday, August 13, 2015



HERBAL-BLEND -Krim Multipurpose dari Shaklee
Krim yang best terbaik sekali..
# krim yang tanpa bahan kimia..
# krim mudah serap
# krim yang mudah dibawa kemana jua

Herbal-blend shaklee sesuai untuk semua peringkat...
> dapat merawat ruam pada baby
> merawat tapak kaki yan gpecah
> menghilangkan kegatalan bila digigit serangga
> menghilangkan kesan parut ..
> boleh dibuat losyen tangan..lembut..

Anda berminat boleh wssp/pm saya..
SARINAH - HP: 017 2785151
SID 1178494 Distributor sah shaklee



Tuesday, August 11, 2015

KEBAIK KAN SERTA KHSIAT SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Image result for collagen powder shaklee
KEBAIK KAN serta KHASIATNYA - COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Shaklee Collagen Powder, juga dikenali sebagai SCP, merupakan supplement collagen yang amat diminati oleh ramai orang terutamanya wanita. Kenapa? Mesti sebab pertama ialah untuk inginkan kulit yang lembut, mulus gitu.. Kan? Banyak testimoni positif yang kami terima daripada customer kami! Tapi sebenarnya, COLLAGEN ada banyak kebaikan lain selain daripada kecantikan kulit yang anda perlu tahu. Jom kami kongsikan apa kebaikan Collagen.



Image result for collagen powder shaklee


Apakah Perbezaan SCP dengan supplement Collagen lain?

✔ Mengandungi 4,000mg RSS Collagen iaitu dari Sisik Ikan Merah proprietari, sejenih collagen tulen dan bermutu tinggi

✔ Sangat rendah dalam berat molekular (1,000 Dalton) dan ia mudah diserap oleh tubuh 

✔ Membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan


 Antara ramuan SCP lain ialah…
➻ Ekstrak biji Camellia Japonica (pelembap kulit, antioksidan semulajadi)
➻ Ekstrak Pfaffia (menjadikan kulit lembat, lembut, licin)
➻ Elastin daripada Collagen Ikan (kulit menjadi tegang)
➻ Vitamin C (menggalakkan penghasilan collagen)
➻ Vitamin B (membebaskan tenaga utk hasilkan collagen)
➻ Ekstrak Kekerang (melincirkan pergerakan sendi)
➻ Lactobacillus Acidophilus (meningkatkan penyerapan collagen)

Image result for collagen powder shaklee


Image result for collagen powder shaklee

Kelebihan dan Kebaikan Shaklee Collagen Powder

Keunikan Collagen Shaklee ialah ia bertindak dalam tiga cara. Tidak seperti kolagen yang lain yang hanya tertumpu untuk keanjalan sahaja. Tiga cara yang dimaksudkan tadi ialah :-
  • Keanjalan
  • Penghidratan
  • Antioksidan
Jika amalkan betul betul, hasilnya memang lumayan! Anda akan perasan perubahan pada tekstur kulit. Yang paling nampak pada muka lah kan. Ini antara testimoni pengguna yang telah amalkan Shaklee Collagen Powder.
Nampakkan sebelumnya ada pigmentasi, kulit kusam dan nampak kasar. Tapi selepas itu tona kulit lebih sekata, lebih gebu dan halusBintik bintik hitam pun sudah tiada lagi. 
Inginkan Testimoni? Jom lihat apa kata customer Shaklee!

Image result for collagen powder shaklee



Image result for collagen powder shaklee

Image may contain: text


Image may contain: 1 person


Image may contain: text

Image may contain: text


Image may contain: 3 people, text

JOM DECEMBER OFFER
BELI 6 FREE 1...
BELI 2 LESS 5%



Hubungi SID PRO anda...
Berminat nak mencari shaklee boleh hubungi saya kakina  017 2785151
FB :https://www.facebook.com/rina.ina.9693
#pengedarshakleeBatucaveSelayangGombak
#penghantaranposdimanasaja
#CODPinggiranbatucaves/Sri gombak / Taman Samudera / Taman Bolton