Tuesday, May 9, 2017

CANTIK SIHAT BERSAMA VITAMIN C SHAKLEE

Bercakap pasal vitamin C ni kan...Boleh kakina tanyer tak ? Vitamin C apa yang korang makan dan amalkanya ya ? ke anda mengamalkan makan 7 biji buah oren sehari ya ?

Rasa-rasanya best ke vitamin C anda tu ? cer share sikit boleh tak...
Pada kakina lah...kakina memilih makan VITAMIN C dari shaklee..kerana the best lah ...tak perlu risau akan keasliannya...sememang nya vitamin C shaklee ni memang original tulin dan mudah serap ....

Nak tau lebih lanjut mari , baca sikit ..tentang vitamin c shaklee dalam ni ya...




APA KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE...


Terdapat banyak lambakan suplemen vitamin C dalam pasaran. Tetapi, jenama vitamin C manakah yang terbaik? Sudah tentulah vitamin C Shaklee yang terbaik. Kita perlu bijak memilih produk yang hendak digunakan.

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.


Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.


MENGAPA  HARUS KITA  MENGAMALKAN VITAMIN C pada setiap hari ya ?

Di bawah ini terdapatnya sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian:

> Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
> Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
> Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
> Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
> Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.


JOM TENGOK 25 kelebihan VITAMIN C SHAKLEE



CARA PENGAMBILAN VITAMIN C - SHAKLEE..

Secara berterusan mampu memberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan kerana ia:-

# Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
# Mencerahkan kulit.
# Melambatkan proses penuaan.
# Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Selain dari sudut kecantikan , Vitamin C Shaklee juga bagus untuk:
*Meningkatkan sistem imunisasi badan.
*Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
*Mengatasi masalah gusi berdarah.


SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN C ...






APA yang menarik dengan  vitamin C Shaklee ? 

Sebotol ada 180biji dengan sebotol ni juga untuk  kegunaan enam bulan.
Harga yang sangat murah...RUGI tak membeli...




APA KATA PENGUNA juga PENGAMAL TEGAR VITAMIN C shaklee ni..
Kita tengok TESTIMONY yang tersdia ada..














JOM APA TUNGGU LAGI MARI KITA AMALKAN VITAMIN C SHAKLEE memang JIMAT BERBALOI memilikinya

Bagaimana nak memilikinya....mudah saja mai wssp kakina ya...


wssp/telegram/sms  Kakina – HP : 017-2785151
or
wssp sms : Hafiizuddin (University Sultan Idris Shah)
HP: 019-5996287

Or nak  boleh terus klik link  dibawah ya :-

#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja


#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees


Wednesday, May 3, 2017

LEBIH CERGAS BERTENAGA DENGAN SHAKLEE

Salam sejahtera salam dunia untuk semua sahabat kakina yang berada diluar sana...
Apa khabar anda semua...Tak lama lagi umat islam dah nak menyambut bulan ramadhan bulan yang mulia kan...

Boleh kakina tanyer sikit....Ada tak sahabat yang masih belum ganti puasa ? kalau belum tu baik cepat ya....jangan lengah-lengahkan lagi ya...Mulakannya daripada sekarang ya sahbat, tak baik kta lengah kan....

Sebenarnya , kakina rasa lah tentu ramai yang tengah usaa google ada tak supplement shaklee yang dapat membantu badan kita lebih cergas  bertenaga ketika berpuasa. Terutamanya ibu-ibu yang hamil , menyusukan bayi  juga anak-anak kecil yang baru nak bermula puasa...mereka-mereka yang mengalami gastrik ...

Kat sini kakina cadangankan beberapa vitamin-vitamin shaklee untuk anda semua...Vitamin-vitamin memang terbaik untuk anda amalkan tak kira lah siapa anda...atuk nenek mak abah adik abang semua nya boleh , tiada alasan untuk anda terkecuali daripada berpuasa..Kerana ini adalah kewajipan kita sebagai umat islam...


Ada beberapa cadangan yang kakina ingin kongsi bersama anda..

Kakina bahagikan kepada 3 katogeri ya sahabat...Ini mengikut budget anda juga...Set berpuasa ni memang sessuai sekali untuk anda juga kelurga mengamalkan sepanjang bulan ramadhan...Anda akan rasa lebih cergas dan bertenaga..



SET LENGKAP BERPUASA - MIGHTY 3 GEMS

Dimana ia terdiri daripada  :-

1/ ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) -
Ia dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga dan bertahan lama. Ia menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Kesan POSITIF yang kita dapat rasai daripada mengambil ESP ni adalah ia sangat membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan. Dimana ia dapat membantu dan menahan daripada rasa lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklik di dalam perut kita. Oleh itu ia mengelakkan dari perut terasa pedih ketika berpuasa.

Gabungan kalsium juga protein yang ada didalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan yang utama pada ibu yang menyusukan bayi..dengan ini pengeluaran susu ibu tidak akan terjejas walapon dalam berpuasa sepanjang hari.


2/ MEAL SHAKES
Ia adalah satu supplement juga kerana ia dapat menyediakan hidangan lengkap asid amoni serta nutrisi yang mudah diserap dalam kegunaan harian.

Ia dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, kacang soya dan sejenis susu yang dipanggil lactalbumin. juga ada terdapatnya 24 jenis vitamin , mineral dan zat perlu

Sumber yang kaya dengan kalsium dan fiber yang sangat membantu anda dalam mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan ramadan nanti. Ia juga memelihara kesihatan kita melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting ya ng diperlukan dalam badan setiap hari, yang mana ia sukar dipenuhi ketika kita bersahur juga berbuka.


3/PERFORMANCE DRINK (PD)
PD merupakan perasa oren yang sangat sedap tau...yang menyegarkan sekali. 
Mengapa ia begitu penting diambil dalam ramdhan ni...Nak tau jom...
Rumusan yang paling istimewa didalam performance drink ni ialah OPTICARB yang memberi kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagai penghidratan semula dengan kadar segera.

Ia juga membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan. Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidratkan lebih baik daripada air. Ini membuatkan anda tidak mudah dahaga. 


Anda boleh membuat pilihan mana yang anda inginkan...


ESP + PERFORMANCE DRINK + MEAL SHAKES



PERFORMANCE DRINK + MEAL SHAKES



PERFORMANCE DRINK + ESP


MENGAPA BADAN KITA SANGAT MEMERLUKAN 3 GEMS NI?
Baca dan fahaminya ya....


SIAPA SEBENARNYA YANG PERLUKAN SET BERPUASA NI?

*IBU MENYUSU
*IBU HAMIL
*ANDA YANG AKTIF BERSUKAN
*KANAK-KANAK SEKOLAH terutama anak-anak yang baru mula berpuasa
*PELAJAR YANG SERING PENAT
*KITA SEMUA YANG BERPUASA juga mereka yang mementingkan kesihatan
*WARGA TUA



Berikut adalah beberapa TESTIMONI pengguna-pengguna set Berpuasa shaklee ketika dibulan Ramdhan ....Anda boleh cuba amalkannya dan rasainya sendiri...

TESTIMONY 1...
Puan Sufiah adalah pesakit GASTRIK yang agak kronik...
Sebelum ni beliau berpuasa dalam keadaan agak payah...kejap puasa kejap tidak...
Tetapi semenjak mengamalkan 3 geng ni...syukur allhmdulillah beliau boleh berpuasa penuh sepanjang ramadan...Ikhtiar beliau tidak sia-sia...memang the best set berpuasa dari shaklee...



TESTIMONY 2...
Puan fahidayu pula adalah seorang ibu yang menyusukan anak dan seorang ibu yang bekerja sepenuh masa...Memang meletihkan bila ibu bekerja dan menyusukan anak...Allhmdulillah semenjak mengamalkan 3 geng shaklee ni ..beliau tiada rasa letih malah air susu tak putus...badan lebih bertenaga sekali...No keletihan tau...memang AWESOME...terbaik...

Terimakasih shaklee...the best...





TESTIMONY 3


TESTIMONY 4


TESTIMONY 5



TESTIMONY 6




Teringin membuat persedian bulan ramdhan...Anda boleh dapatkan set berpuasa ni pada saya KAKINA ya...memang the best set ni . Tidak dinafikan sama sekali...

Untuk menjana pendapatan extra untuk kelurga , anda boleh juga wssp kakina...
Kakina akan guide anda hingga berjaya...kami ada upline-upline yang terbaik yang baikhati sngat peratin dan membantu..kami ada group oneline...boleh tanyer apa saja ..tentang supplmnt shaklee jika anda tidak faham...Jangan risau..kami semua baik-baik belaka...



Hubungi kakina ya di link ni :  http://www.wasap.my/60172785151
or wssp /pm/sms - 017 2785151


#pengedarshakleebatucaveselayangombak
#penghantaranposdimanasaja
#sihatbersamashaklee
#shakleesupplementyangterbaik
#codbatucaveselayangombak
#codkawasanyangberdekatan