Tuesday, August 29, 2017

KAJIAN SAINTIFIK RESVERATROL YANG ADA DIDALAM VIVIX

RESVERATROL ,tahu tak apa tu dia RESVERATROL .Bagaimana boleh dapat resveratrol tu ya...mana datangnya...sehingga ramai yang suka kannya...





Sepertimana kita tahu resveratrol ni adalah daripada VIVIX yang mana ia terdiri daripada 4 bahan-bahan utama seperti Anggur muscadine , lobak unggu , elderberry juga Polyganum Cuspidatum...Bahan-bahan ni adalah sangat unik sekalli...kerana ia adalah tumbuhan-tumbuhan botani yang kaya dengan polifienol..itu sebab dia sangat unik..




Ramuan-ramuan yang hebat ini bertindak bagi melambatkan proses penuaan selular melalui pembaik pulih selular, memberi tenaga pada selular, memberi perlindungan selular dan mengingkatkan fungsi selular.





Resveratrol yang ada didalam VIVIX mampu meningkatkan tenaga, membantu mengurangkan gula dalam darah, anti keradangan , anti kanser serta mampu mengawal berat badan seseorang...

Tumbuhan yang paling banyak resveratorl adalah anggur, rasberi juga kacang..

KELEBIHAN RESVERATROL...

1.KANSER 


Dalam kajian yang dilakukan oleh AMERICAN CANCER INSTITUTE, RESVERATROL adalah antioksidan yang sangat berkuasa.Ia dapat mengurangkan DALAM pengaktifan NF kappa B, dimana ia sejenis protein yang dikaitkan dengn pembentukan kanser dalam tubuh badan ..



Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology,New York Collage, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif..
Ini kerap menyerang kaum Melayu terutama wanita ..




Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari akan menurunkan risiko kanser prostat. Malahan meminumnya sekali seminggu pon boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60 peratus  yang mana ia sering menyerang kaum lelaki...







ANGGUR MUSCADINE adalah anggur yang paling besar berbeza dengan anggur yang lain...Ia jua diantara anggur yang paling tinggi RESVERATROL nya.Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza sekali dengan anggur yang ada ...dimana anggur muscadine ni sangat kaya dengan ANTHPCYANINS, yang mempunyai antioksidan yang tinggi serta menunjukkan bberapa kesan antitumor.

Ia menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan juga perkembangan saluran darah dalam sesetengah tumor, termasuklah enzim perebak tumor yang ada.



2.KENCING MANIS..



Menurut  Department of Patholody,Northwestern University Feiberg School of Medicine membantutkan CCR6-mediated migration pada sel yan grosak dalam kes diabetes.


3.ANTI AGING - PENUAAN



RESVERATROL juga terkenal sebagai ajen antipenuaan. Ddalam kajian oleh Douglas Mental Health Unversity Insitute,McGill University, resveratrol dapat melindungi kulit serta juga melambatkan kesan penuaan kulit dan lain-lain kesan pada penuaan kulit yang ada...

4. PADA KESIHATAN JANTUNG


Resveratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap kolestrol yang baik serta melindungi kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung kita...

Masyarakat luar negara atau orang asing mengambil wain merah bagi mendapatkan sumber resvertrol , namun dalam kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan buruk pada seseorang yang banyak minum...Boleh membawa malang yang tak berbau...


Jadi pada kita yang beragama islam ...alternative yang selamat yang halal yang semulajadi baik amalkan VIVIX daripada shaklee kerana ia adalah resveratrol yang terbaik...untuk anda semua...
Siapa saja boleh ambil...tak kira lah sihat or sakit....


Untuk pengetahuan semua...yang nak tahu mengapa harus amalkan VIVIX..
1/ Dengan pengambilan 1 SUDU TEH -VIVIX yang mengandungi RESVERATROL ia bersamaan 100 gelas wain merah...( ingat ya uamt islam tak boleh minum wain ) lagipon wain boleh gak bawak maut...hati-hati ya

2/ 2500 kajian telah dibuat dan diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan didalam VIVIX

3/ VIVIX adalah 10 lebih POWER dari RESVERATROL semata-mata..



Betol ke VIVIX ni sangat bagus bagi membantu pesakit kronik seperti KENCING MANIS, KANSER, DARAH TINGGI....


Jom kita tengok beberapa TESTIMONY yang ada...






























IKHTIAR lah itu sebaiknya....
In sha allah ada kesembuhan dengan izin allah...

TERingin nak membeli boleh saja wssp kak ina - 017 2785151
Anda boleh beli 2 BOTOL untuk penjimatan ...juga layak mendapat
*FREE MEMBERSHIP
*FREE POSTAGE

Ingin beli 1 botol pon boleh saja...jom sayangi diri ..

Pilihan diatas tangan anda...BUAT LAH PILIHAN BIJAK...

Teringin nak  ordr n mencuba boleh lah klik link dibawah ya :-
                     
#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees
#vivictonichebatshaklee
#kanserkencingmanisdarahtinggijantung
#parkinsonexemaasthma
#kulitlebihbersihdenganvivixmudajelita


Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Friday, August 25, 2017

MINUMAN SEDAP TAPI MEMBAHAYAKAN

Minuman 3 in 1, memang sedap mudah terkenal dimerata dunia...
Tetapi tau tak kesedapan tu boleh mendatangkan musibah pada mereka yang mengamalkan dengan kerap...

Pernah terfikir tak apa kesannya? apa akibatnya daripada mengamalkan setiap hari?
Kak ina sendiri pon tak terfikir akan akibatnya...yang kak ina tahu ia sedap mudah dan memberikan tenaga yang berpanjangan....

Sebenarnya kan...mukin ramai yang tak tahu minuman 3 in 1 mendatangkan bahaya kerana tanpa kita sedar bahawa didalam satu peket minuman itu mengandungi gula yang berlebihan bukan nya herba yang banyak seperti mana yang digembur-gemburkan bahwa minuman itu memberikan tenaga ...



Hasil kajian "Pensyarah Program dietetik, Pusat Pengajian Sians Keishatan, Universiti Sains Malaysia (USM) Prof. Madya Shariza Abd.Razak berkata, memang ada minuman yang dikatakan mengandungi GINSENG atau tongkat ali untuk menambakan tenaga namun kuantitinya adalah hanya sedikit sahja"

Yang sebenarnya ia tidak langsung memberikan sebarang kesan dalam perjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi kandungan GULA yang sangat banyak iaitu lebih daripada 3 sudu teh ..Tetapi ramai yang tidak menyedari akan ini kerana ia sudah ditenggelami oleh rasa kopi yang pahit ..

Dalam kajian itu juga yang sebenarnya kandungan krimmer susu yang digunakan bukan hasil tenusu tau...
Kandungan krimmer tu adalah dihasilkan daripada kelapa sawit...Ingat tu...Kalau nak tau krimmer yang ada tu bukan menyihat kan badan ...tau...Yang sebenarnya ia merupakan sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan kerana ia boleh menyumbat saluran arteri darah dan seterusnya menyebabkan penyakit koronari jantung dan angin ahmar.

Kesan yang paling buruk, pada pesakit JANTUNG atau DIABETES yang suka minum secara tidak terkawal boleh menyebabkan penyakit mereka akan lebih teruk lagi...mukin  akan membawa maut juga...

Sebab apa ramai yang meminati dan suka pada minuman 3 dalam 1 ni...
ini kerana kos adalah murah yang mana satu peket cuma 0.50 sents hingga rm1.00 sja kan..


Aktrikal suratkhbar -
Mengapa minuman 3 dalam 1 ni sangat bahaya malah bukan menyihatkan..

Dalam gaya hidup masyarakat sekarang yang sentiasa sibuk juga terikat dengan kerja yang padat, memainkan peranan bagi membantu mempopularkan minuman 3dalam1 yang mana ia mudah dibawa kemana saja dan senang dibancuh.

Minuman ni boleh minum tidak dilarang, cuma kalau boleh tu kurangkan pengambilannya...jangan sekerap ibarat tak der kopi tak boleh stady tak boleh kerja...kena lah seimbang dengan makanan yang kita makan dalam seharian...



Untuk lebih senang kan....kak ina share sikit info mengenainya...

*Dalam setiap pack minuman 3dalam1 mengandungi 3 sudu teh gula
*Gula yang berlebihan tu bertujuan bagi mengurangkan rasa pahit minuman tersebut
*Krimmer yang digunakan dalam setiap minuman pack adalah jenis tepu yang mana ia bolehmemudaratkan kesihatan anda
*Ia turut mengandungi kafein yang menjadikan anda rasa berdebar dan menyukarkan untuk rasa tidur ataupon mengantuk pada waktu malam
*Didalam setiap pack ada mengandungi 200 kalori
*Jumlah kandungan kalori yang ada didalam setiap pack bersamaan 2 keping roti ataupon sepinggan nasi
*Kiranya anda mengmabil atau minum 3 pack dalam sehari ,ini bersamaan 600 kalori dimana ia mnyumbangkan kepada berat badan yang bertambah tambah
*Kandungan yang untuk menambah tenaga seperti TONGKAT ALI, GENSING, KACIP FATIMAH adalah terlalu sedikit kerana bahan-bahan ni mahal dan sukar didapati...


Mari kita tengok berapa kandungan gula yang ada pada setiap minuman 3 dalam 1 ni...







Beringat lah...SEBELUM TERLAMBAT

CEGAH SEBELUM PARAH...HATI2 MEMBUAT PILIHAN...
Pilihan adalah di tangan anda...ANDA yang menentukan untuk lebih sihat...

#sihatitusebaiknya
#sayangidiriandajugakelurga..
#jomsihatbersamashaklee

Untuk dapatkan supplement shaklee , anda boleh hubungi kakina 017 2785151

#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees

Wednesday, August 23, 2017

DEMAM DENGGI PULIH DENGAN SUPPLEMENT

SEBUT PASAL DENGGI ...
MESTI ingat nyamuk kan....dengar pon dah seram...
Nyamuk memang ada di merata- rata tempat...


Tau tak betapa bahaya nya penyakit denggi ni dimana ia boleh membawa maut pada seseorang jika tidak diambil tindakan dengan segera. Untuk pengetahuan semua hingga sekarang tiada lagi penawarnya lagi . Denggi boleh menyerang sesiapa saja  tak kira kanak-kanak ataupon orang dewasa...Nyamuk mengigit siapa saja tak kira mana tempat...lagi-lagi tempat tu sememangnya di sahkan tempat wabak denggi..

Penyakit denggi biasanya menyerang seseorang dalam masa 10 hari , tetapi ingat ada juga pesakit yang mengambil masa yang agak lama untuk senang..Denggi kerap berlaku di kawasan bandar berbanding dengan luar bandar , ini kerana keadaaan alam sekitar yang kotor banyaknya takungan air ...juga kebersihan yang kurang di kawasan berkenaan.

Penyakit denggi ni di sebabkan oleh sejenis kuman virus yang dipanggil virus denggi. Virus ni yang mana tergolong di dalam kelurga TOGAVIRIDAE. Ia merupakan virus yang dibiakan oleh serangga.

Ia juga sebenarnya ada 4 jenis serotype virus yang mana dikenal pasti iaitu den 1 , den 2 , den3 juga den 4. Semua ni boleh merangsang pembentukan antibodi yang amat berbeza-beza sekali.

VIrus ni masuk kedalam predaran darah manusia melalui gigitan nyamuk ADESdan boleh didapati dalam tempoh yang agak singkat iaitu 4 hingga 5 hari pada awal penyakit.

Nyamuk Aedes merupakan pembawa kuman denggi.Gigitan nyamuk merupakan penyebaran virus denggi dari seorang ke seorang yang lain. Daripada satu gigitan ia bolehmenghisap darah sebanyak dua hingga empat miligram darah iaitu 1.5 kali berat badannya.


Cara penyebaraannya adalah melalui gigitan nyamuk aedes orang  yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang lebih sihat. 

Terdapatnya dua jenis denggi yang paling berat dimana ia  2 jenis iaitu 
1/ Demam Hemoragik denggi (DHF)
2/ Sindrom kejutan Denggi (DSS)



Dari itu ada 2 jenis penyakit denggi yang mana ia lebih dikenali sebagai :-

( i ) DEMAM DENGGI KLASIKAL.
Pesakit yang mengalaminya akan menunjukkan gejala seperti demam, ruam, sakit badan, sakit sendi dan sakit otot.Gejalan penyakit ni biasanya tidak seteruk dan jarang menyebabkan kematian. Demam jenis tu juga pernah ada nama iaitu "demam patah tulang ataupon brakebone fever.

( ii ) DEMAM DENGGI BERDARAH

Pada awal selama 2-4 hari gejalan ni sama macam demam denggi biasa dan ia lebih teruk bila pesakit akan menghadapi tekanan darah rendah , ruam dan bintik-bintik merah di badan, pendarahan gusi, berak berdarah ( yang mana najis berdarah ) disertai dengan sawan juga tanpa sedar diri. Ini boleh mengakibatkan kematian kalau tidak dirawat dengan segera...Ia lebih dikenali sebagai "demam berdarah FILIPINA"



APA PULA TANDA-TANDA BAGI MENGENALI SESEORANG KENA DEMAM DENGGI

Bagi Demam Denggi Klasikal 
Tanda-tanda denggi ini bergantung pada usia pesakit sendiri. 
Dimana kalau bayi atau kanak-kanak kita akan nampak ciri yang utama adalah RUAM dengan disertai demam yang agak panas. 
Manakala bagi orang dewasa juga remaja pula akan mengalami demam yang agak kuat tiba-tiba je terjadi dalam 2-7 hari lamanya. Bila dah demam tu sakit kepala mula menyerang, terasa sakit belakang mata, sakit otot juga sendi .Ruam juga akan muncil pada hari ketiga dan keempat. Bintik-bintik merah akan keluar di bawah kulit juga .

Bagi Demam Denggi Berdarah pula
Ia mempunyai 4 ciri klinikal utama yang mana ia boleh berlakunya 
#Pendarahan seperti bintik-bintik merah dibawah kulit,
#Pendarahan di hidung, gusi .
#Pendarahan dalam najis yang mana najis akan kehitaman
#Pendarahan air kencing
#Pnegeluaran Haid yang berlebihan...






RAWATAN YANG PERLU BAGI PESAKIT DEMAM DENGGI
Untuk pengetahuan semua...sedia maklum setakat ni memang tiada ubat yang khusus untuk rawatan demam denggi ni...


Namun begitu antara rawatan yang biasa dilakukan bagi membantu pesakit demam denggi :-

(i) Untuk rawatan bagi Demam Denggi klasikal adalah
Biasa rawatan yang diberi adalah menstabilkan pesakit dengan mengurangkan suhu badan mereka agar pendarahan tidak berlaku

(ii) Untuk rawatan bagi  Demam denggi berdarah pula :-
Biasa demam ni adalah sangat panas sekali, yang mana kehilangan selera makan berkurangan juga muntah sehingga menyebabkan dehidrasi. Pesakit digalakan supaya kerap minum iar dengan bilangan yang banyak.Demam ni sangat panas boleh menyebabkan seseorang tu terkena sawan.Oleh itu kena pantau bila ada kelurga yang mengalami masalah demam denggi berdarah...



APA KESAN , SEKIRANYA PESAKIT DEMAM DENGGGI tidak MENDAPAT RAWATAN DENGAN SEGERA?

Bagi yang mengalami demam denggi berdarah akan terjadinya :-
*Badan mudah lembam
*Pendarahan kulit berlaku, pada hidung juga gusi
*Paling ditakuti ia boleh membawa maut.



BEBERAPA ARTIKAL - MENGENAI KES DENGGI..







ADA BEBERAPA SUPPLMENT BOLEH DIAMALKAN bagi MEREKA YANG MENGALAMI DEMAM DENGGI...

Kita sebagai manusia di suruh ikhtiar...In sha allah ada kesembuhannya....
Ok lah di sini kak ina nak share serba sedikit mengenai supplement shaklee ni...


Selain kita dapatkan rawatan di hospital , kita boleh juga mencuba vitamin-vitamin yang juga mampu membantu mengurangkan simptom-simptom ke radangan dari demam denggi ni. Dimana vitamin shaklee membantu meningkatkan tahap imunasisi bagi melawan jangkitan virus , mengembalikan isotonic dalam badan dan memulihkan kembali sel-sel yang telah musnah akibat serangan denggi . Boleh try amalkannya ...bagus tau supaya anda lebih cepat sembuh sepenuhnya....


Mari tengok apa itu suppllement ....itu

*VIVIX
-Menggalakkan kesihatan dalam kesluruhan badan kita
-Meningkatkan tahap imunasisi badan
-Memperbaiki sel serta menghapuskan radikal bebas juga memperbaiki DNA kita.
-Vivix adalah tonic merah pekat yang terdiri daripada 4 bahan terbaik ....

*PERFORMANCE DRINK
-Membantu menstabilkan cecair dalam badan pesakit
-Memberi tenaga juga gaya ketahanan fizikal
-Meningkatkan daya ketahanan badan
-Mencegah penyahhidratan dalam badan seseorang

*NUTRIFERON 
-Pengambilan Nutirferon juga adalah sangat penting kerana nutirferon adalah "immune booster bagi meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit
-Nutriferon telah dipatenkan eksklusif yang mana ia satu-satunya interferon semulajadi didunia ni, malah formula yang digunakan adalah selamat semulajadi tulin dan berkesan.
-Sekiranya anda mengalami masalah demam, batuk ,selesma juga asthma lelah , alergik ezema anda digalakn mengamalkan NUTRIFERON bagi menguatkan imunisasi tubuh badan bagi melawan penyakit


Apa tunggu lagi, bila dah mengalami demam denggi tu...jaga jaga lah ia...selain anda mendapat rawatan di hospital...ikhtiar lah dengan supplmnt shaklee "SET DEMAM DENGGI shaklee, Kita disuruh ikhtiar juga berusaha oleh allah ...selebihnya adalah kuasa dari nya untuk menyembuhkannya...Cegah sebelum terlambat...atasinya...kesihatan ...jaga kesihatan anda juga kelurga...

Jom order dengan kak ina ,sedia berkhidmat untuk #cod - 017 2785151


Teringin nak  ordr n mencuba boleh lah klik link dibawah ya :-

#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees
#codhospitalselayang
#vivixnutriferonperformancedrink3shabatterbaikuntukdemamdenggi
#badanlebihsihatlebihcergas



Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, August 17, 2017

KOLESTROL TURUN DENGAN SUPPLEMENT SEMULAJADI

KOLESTROL memang menakutkan kan...
Lagi -lagi bila doctor dah mengesahkannya....
Kolestrol ada gak yang jahatnya...ni lah yang memunahkan impian seseorang....membuatkan seseorang tu boleh down bila memikirkannya...
Kolestrol tak semestinya orang gemuk je ada tau...yang kurus pon tak ketinggalan tau...Jaga -jaga....

Mai kakina share 1 TESTIMONY dari customer kakina sendiri...
Peristiwa ni berlaku pada tahun ni juga  2017 iaitu dalam bulan puasa hari tu...

Puan Jasmine adalah seorang ibu beranak 3 , seorang suri rumah yang sangat peramah..cantik tau....badan pon biasa-biasa je...tak lah gemuk sangat...sedang-sedang gitu...

Kakina dapat wssp daripada puan jasmine pada malam hari...ia bertanyer pada kakina...
"kak ada ke ubat yang boleh turunkan kolestrol dalam badan"
"Adoi dik akak tak jual ubat, supplement ada lah.."
"Akak saya nak set kolestrol boleh suggest apa-apa tak bagi kolestrol tinggi"saya telah disahkan oleh doctor memempuyai kolestrol yang tinggi kak...Doc kata boleh bawak maut kalau tak jaga pemakanan...
Kak ina yang dengar masa tu pon macam terkejut gak...sebab selama ni tak penah dengor kolestrol boleh bawak maut....

"Ok dik...boleh amalkan 3 geng shaklee iaitu Garlic , Phytocol dan Omega Guard...
"Akak berapa semua, elok tak...
"In sha allah dik, kita usaha...allah yang menentukannya..
"Kalau saya amik 2 je boleh tak, sebab tak cukup budget
"Boleh gak...adik amik PHYTOCOL + OMEGA...ni yang terbaik untuk permasalahan adik sekarang
"Ok kak , saya confirm nak ,kang akak boleh #cod kan...
"boleh tapi adik duk mana ya?...
"kat Pi.....
"alamak dekat je....boleh sangat tu cantik sekali...tetapi buat masa ni akak tak der Phytocol ni..kena pi beli dulu esok
"ok je kak..esok akak beli pastu #cod kat saya tau ...
"no hal..kita jumpa esok ya

Di pendekan cerita ke esok hari nya kakina pi #cod selepas balik kerja...jumpa sendiri tuan badan face to face...tengok rupa bentuk badan tak der lah gemuk mana...biasa-biasa je...tapi kok kolestrol tinggi...memang terkejut...

Pe perasaan tuan badan..lagi lh risau yang amat...bila berbual macam dah kenal lama je...kakina bagitahu cara makan 2 beradik shaklee ni...syukur allhmdulillah beliau makan secara konsisten....allmdulillah gak berkat konsisten dan rajin ...

Akhirnya dalam sebulan beliau bagi feedback pada kakina...kolestrol beliau turun dari 
7.8 ke 6.1...
"akak kolestrol dah turun tau...
"betol-betol mujarab lah kak..saya tak makan ubat yang doc bagi dan tanpa berhentikan susu anak pon..
"wah bagusnya...teruskan makan ya sayang...
"TERIMAkasih ya kak..tolong perkenalkan shaklee pada saya...
"terimkasih bebanyak tau..

Kita disuruh ikhtiar kan, selebihnya adalah kuasa allah...
Berikhtiar lah demi kesihatan juga kesembuhan...






#SET KOLESTROL SHAKLEE
( OMEGA GUARD + PHYTOCOL  )




#OMEGA GUARD - ada EPA dan DHA yang dapat menurunkan kadar kolestrol "JAHAT" LDL.

#PHYTOCOL pula supplement yang sangat kaya dengan fisoterol dapat bergadning dengan kolestrol "baik" bagi menyerao kolestrol "Jahat" yang mana ia tidak diperlukan lagi.

FISOTEROL ni berfungsi menyerap kolestrol LDL yang berlebihan dalam badan kita, Lebih tinggi kandungan fisoterol dalambadan kita, lebih cepat parar kolestrol kita dapat di turunkan nanti.

PHYTOCOL -ST shaklee ni adalah 100 peratus semulajadi dan di rumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikal untuk menghindarkan penyerapan kolestrol dalam tubuh sekaligus mengawal paras kolestrol dalam badan.


APA PULA PERBEZAAN yang ketara Phytocol shaklee dengan yang lain .

*Ia drumus dengan campuran bahan yang mengandungi fisoterol ayng semulajadi dalam tumbuhan, buah-buahan juga bijiran.
*Di samping itu ia hanya menampung 2000mg fisoterol daripada tumbuhan untuk keperluan seharian tubuh manusia.
*FISTEROL terbukti secara klinikal degnan ujian makmal dapat merendahkan paras kolestrol LDL.

Selain 2 sahabat ni ada lagi supplement yang diperlukan dalam menangani KOLESTROL jahat dalam badan:-

#GARLIC - berfungsi bagi merendahkan kadar kolestrol dan tekanan darah tinggi
#VITA C - Menurunkan kadar kolestrol dan menguatkan dinding arteri.
#VITA E - Memperbaiki peredaran darah.


Apa tunggu lagi....Jom ikhtiar sebelum terlambat...
Buat lah pilihan yang terbaik demi kesihatan juga keluarga anda

Teringin nak order tak tau dimana , boleh wssp kak ina 017 2785151
atau tekan saja link dibawah ni :-

#pengedarshakleebatucaveselayangombak
#penghantaranposdimeratatempat
#codkawasanyangberdekatan
#setkolestrolyangterbaik
#shakleeterbaikshakleeselamatsemualajadi


Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=41947964e392efcf6b95c43e9aacba20

Wednesday, August 9, 2017

ESP - MENGAPA IA TERLALU ISTIMEWA?

ESP ..
APA tu ESP..bagus sangat ke ESP tu?
Mengapa ramai sangat orang suka amik ESP ni?
ESP kan sama je dengan soya-soya dipasaran...kan soya juga kan ?

Oklah kat sini kak ina nak terangkan sikit mengenai ESP SHAKLEE yang pada kak ina ia tersangat special berbeza sekali dengan soya-soya lain...
Jangan pulak kata kak ina asyik cakap ESP bagus sebab kak ina memang jual shaklee..
NO NO NO....salah tu...

Kalau nak tau APA YANG MEMBEZAKAN ESP SHAKLEE dengan SOYA-SOYA di luar sana adalah ....kerana ketulinannya...keasliannya...terbukti dah dikaji....

Esp bukan calang-calang soya ya...bukan soya yang rebus kacang soya pastu buang kulit pastu  kita blender..perah jadi soya...

Kajian demi kajian dilakukan oleh para saintis shaklee. Bukan saja saintis shaklee yang membuat kajian tu..ada juga saintis luar  (pihak ke 3 ) juga membuat kajian tu..
Kalau nak tau dalam banyak-banyak product supplement HANYA SHAKLEE je yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang shaklee guna didalam product-productnya..

Syarikat lain tak berani buat sebab takut karang tertangkap secara klinikal...Tetapi shaklee tidak...shaklee berani membuat semua itu..

Tak caya kang baca sampai habis ye..mengenainya ya....


ESP -Soya Isolate Powder
ESP adalh sumber protein yang terbaik sekali untuk badan kita....
Why kak ina kata gitu? kalau nak tau sumber protein untuk badan ni payah nak dihasilkan oleh sendirinya...walpon kita makan banyak seperti sayur,ayam,daging...'Sebab pe..kan badan kita ni sentiasa bergerak...takkan lah nak makan je dalam sehari...Aja gemuks lah...Oleh itu ESP ni lah yang membantu ...

MARI kita kenali lebih dekat lagi  ya...




ESP SHAKLEE adalah Non-GMO



Anda rasa ESP ni terdiri daripada apa ya ...NoN-GMo ke?
Apa pulak NoN-GMo tu...kalau nak sebut dalam panjang nya Non Genetically Modified Organism .Ini bermakna DNA ASAL ESP yang sememang berasaskan soya langsung tidak diubah genetiknya, ia tidak disuntik bahan-bahan lain seperti bahan kimia yang boleh merosakkan keaslian dan kebaikkan soya itu sendiri.

Contoh lah ya....cuba perhatikan ayam dulu dan ayam sekarang...
Anda rasa ayam sekarng tu Non-Gmo ke tidak...
Dulu cmner...Kalau diperhatikan yang sekarang ni kan cepat beso betol tak...Oleh itu apa bahan yang disuntik pada nya untuk bagi cepat besar...Kesan adalah pada pengguna...sebab nya bila makanan dah disuntik unsur-unsur semulajadi akan hilang..maKA jadi lah makanan beracun yang munkin kita tak perassan..kesannya adalah pada masa depan si pemakan seperti kita...



ESP SHAKLEE - SOYA YANG MENGANDUNGI 9 ASID AMINO YANG MANA BADAN KITA TIDAK MAMPU MENGHASILKANNYA..



Jangan terkejut ya kalau kak ina kata ESP ni ada 21 asid amino. Yang mana 9 jumlah daripadanya tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita. Ia hanya boleh didapati daripada pemakanan seharian kita. 

Oleh itu bagi untuk mendapatkannya 9 essential asid amino yang sangat diperlukan ni amat mudah je tau..
Minumlah ESP shaklee..sangat mudah kan..amalkan setiap hari itu lah yang sebaiknya. 

Sebab apa asid amino ni penting untuk tubuh badan kita, ini kerana ia amat perlu bagi melengkapkan nutrisi badan supaya badan kita lebih sihat cergas bertenaga dan memiliki kulit yang cantik..

Kalau nak tau kan dalam pasaran dunia , tiada satu product pon yang mampu membekalkan kesemua 9 essential asid amino melainkan ESP ...Kekawan boleh tengok sendiri kesemua 9 tu pada tin ESP..kalau masih meraguinya..ESP adalah satu-satunya  yang ada 9 essential asid amino setakat ni...


KEBERKESANAN ESP-SOYA SHAKLEE TERBUKTI MELALUI KAJIAN KLINIKAL SAINTIS SEDUNIA tau...


Bagi shaklee keberkesanan ESP amat penting...Shaklee memang mementingkan KUALITI bukan kuantiti ya...Para Saintis yang berkalibar yang berpelajaran yang terbaik di dunia di lantik oleh shaklee untuk melakukan ujian-ujian terhadap satu supplmnt agar ia lebih berkesan dan selamat.

Shaklee sangat mementingkan kebersihan ...supplemnt.Ia sanggup melantik orang yang betul-betul tau tentang supplmnt...Bukan itu saja bukan hanya kajian yang dibuat...
Shaklee juga melantik pihak ke tiga bagi menguji keberkesanan esp...Try cari kt google ....1-7 tu da tunjuk...anda boleh cari bagi kepastian....Dont worry esp selamat ya

ESP dikaji dan dimajukan oleh para-para saintis shaklee...Bukan doctor PhD yang dibeli ya...
Shaklee memang mempunyai para saintis yang berpengetahuan tinggi 



ESP- SOYA SHAKLEE DIPROSES PADA SUHU YANG RENDAH AGAR PROTEIN YANG ADA TIDAK ROSAK.



PROTEIN...siapa tahu mengapa protein terlalu sensitif. Sebenarnya kan PROTEIN memang terlalu sensitif pada suhu juga haba. Sebab itulah penghasilan ESP ni dilakukan pada suhu yang rendah demi nak menjaga inslofavon yang ada pada SOYA ESP.

Kalau nak tahu ...1 tong ESP yang biasa kita ketahui ia mengandungi 30kg kacang soya...
Rasa terkejut...tak ya...LARAT ke nak minum 30kg dalam sehari...

Kalau macam tu ....try amalkan 1 mug ESP...agar kita lebih sihat...


ESP - SOYA SHAKLEE TIADA MENGANDUNGI KOLESTROL, TIADA JUGA ASID URIK & SANGAT MUDAH DISERAP DALAM TUBUH BADAN KITA.


ESP - soya tulin...
Ya memang soya tulin...ESP dihasilkan daripada kacang soya. Mengapa ramai yang suka?
Ia BEBAS kolestrol...sesuai untuk mereka yang ingin kurus slim...cantik juga bertenaga

Pada yang mengalami gastrik ni lah jalan terbaik untuk anda amalkan ESP.Jangan risau, Ramai yang sudah mengamalkannya amat suka pada ESP...GASTRIK is GONE...

Pada mereka yang ada masalah jantung poon boleh je minum ESP...
Tak kira lah..ada anak ke tidak...Rata-rata memang suka ESP...



ESP - SOYA SHAKLEE
KANDUNGAN GLYCEMIX INDEX ( GI ) DALAM nya ADALAG RENDAH..



Kalau nak tahu kandungan yang ada didalam sebenarnya  ialah Index Glisemik tau...SebaB ITU lah ESP sangat terkenal. Indeks Glisemik yang rendah bermaksud bila kita minum esp  glukos dilepaskan ke dalam darah secara perlahan -lahan. ia boleh mengelakkan kandungan glukos atau gula dalam darah dengan semulajadi.

Dengan ESP juga bagus .
Tak payah lah nak minum soya tulin lagi ya...

Itu lah ESP yang tulin..Bagaimana..ada rasa tergoda nak mencuba nya ...
Rugi tak cuba..sebab ESP ni tak sama seperti yang lain berbeza sekali tau..Ramai yang mengamalkan ESP ni sesangat lah berpuashati..dengan hasil yang terbaik bila mengambil secara konsisten..

Pada mereka yang mempunyai masalah dalam GASTRIK, KENCING MANIS ni paling sesuai untuk anda. Ibu hamil , ibu berpantang, ibu menyusu paling win ambil ESP ni sebab ibu2 yang di dalam situasi gini memerlukan banyak tenaga..juga perlukan kecergasaan ...
Wanita , lelaki...yang mana atuk nenek mak abah kakak adik semua boleh minum tau...


Anda juga Boleh picit link ni http://healthresource.shaklee.com/shaklee-science/ 
untuk lebih detail hasil kajian tentang supplement shaklee


UNTUK mendapatkan boleh terus hubungi or wssp kak ina ya..
Jangan malu jangan segan...


#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees
#sayagunaamalkanjugajual
#espsoyatulinyangterbaik
#espkulitcantikbadanlebihsihat
#espbertenagacergas
#espgastrikencingmanis
#espibumenyusuhamilberpantang