22 Jun 2017

BISKUT ARAB SEDAP DARI DAPUR KAKINA

Salam sejahtera sahabat sekalian...
Hari ni kakina nak share resipi lagi..boleh tak...
Sebenarnya kakina memang  suka sangat share resipi pada semua ...selain kita buat , boleh gak sedekahkan resipi untuk sahabat-sahabat untuk dibuat bila-bila masa je...sebab resipi ni sangat mudah tau...janji bahan-bahan ada dirumah...

Yang paling bestnya sangat menjimatkan tau...




BISKUT ARAB - BY KAKINA


Mudah nampak sangat mudah.TETAPI kalau dah #M tu kakina tak dapat tolong ler...
Kena lah cari #R itu yang terbaik untuk anda...
Jom kita layan jap blog kakina ya...Kita tengok resipi ni ya...


BISKUT ARAB - DARI DAPUR KECIL KAKINA

Bahan-bahannya :-

1 Kilo Tepung Gandum
500 Grm Minyak Sapi
1 Cawan Gula Halus
1/2 Cawan Tepung susu
warna mengikut suka...



Cara Penyediannya :-

- Campur semua bahan dan gaul sampai rata.
- Bahagikan kepada 3 colour lebih menarik dan gaul lagi sehingga warna tu sekat
- Cubit sedikit doh secara sama rata dari 3 warna doh dan uli sehingga menjadi bulat pada saiz yang agak-agak muat ke dalam paper cup
- Bakar selama 15-20 minit pada suhu 150 °C. Angkat dan sejukkan.
  Golek kuih bersama gula kastor dan masukkan ke dalam paper cup.









Tadaa!!!! 
Siap sudah....Mudah je kan...anak-anak kecil pon boleh buat kuih ni...
Memang sedap sekali....MAI lah cuba ...



Pada yang berminat nak cuba silakan...
Kakina halal kan resipi ni....rajin-rajin lah ya buat...seronok sebenarnya bila dah start buat kuih...
Cuba jangan tak cuba ya sayang-sayang...

Untuk pengetahuan semua, kakina ada juga menjual supplement shaklee ya
If ada yang berminat boleh wssp kakina terus  017 2785151


#PengedarShakleeBatucaveSelayanGombak
#Penghantranposdimanasaja
#CodkawasanyangberdekatanBatucaveSelayanGombak
#jomsihatbersamashaklees
#StarGazerblog


****next artikel nanti kakina share lagi pelbagai resipi...


2 ulasan:

  1. rajinnya kak ina buat biskut. tahnhiah

    BalasPadam
  2. biskut arab ni memang sedap. lagipun bahan yang digunakan juga mudah..tq kak ina kongsi resepi

    BalasPadam