10 Februari 2019

APA ITU POLIFENOL - VIVIX ( Pengedar Batu caves Selayang )

POLIFENOL adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang berperanan memberi warna kepada buah dan tumbuhan sambil melindunginya dari penyakit.



POLIFENOL



Terdapat lebih daripada 8000 POLIFENOL yang dikenalpasti dalam makanan seperti teh, anggur, coklat, buah-buahan, sayur-sayuran, minyak zaitun dan lain-lain.

POLIFENOL paling banyak dijumpai dalam tumbuhan berwarna gelap seperti anggur dan elderberry. Jumlahnya tinggi di dalam biji dan kulit buah.

RESVERATEROL adalah salah satu daripada jenis POLIFENOL.


POLIFENOL memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan, melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas termasuk meningkatkan kesihatan dan seri kulit. 



VIVIX


VIVIX adalah minuman botani lazat yang mengandungi CAMPURAN SEMPURNA POLIFENOL, iaitu campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Muscadine Grape, Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot dan Europe Elderberry. 

Terdapat POLIFENOL yang terhasil secara semulajadi dalam campuran botanikal ini tetapi jumlahnya mungkin berbeza mengikut waktu penuaian. 




POLIFENOL


4 Bahan VIVIX adalah seperti:-


1. Muscadine Grape (Anggur luar biasa dengan satu kromosom tambahan)
Mengandungi Asid Ellagic dan Ellagitannins
✅ Menghalang dan mengurangkan pertumbuhan sel yang tidak normal
✅ Memanjangkan umur dan pengeluaran tenaga pada peringkat sel.
✅ Mengawalatur tahap glukosa darah yang sihat

2. Polygonum Cuspidatum
Mengandungi Resveratrol
✅ Menggalakkan kadar keradangan (inflammation rate) yang sihat
✅ Meningkatkan peredaran darah
✅ Merencatkan pergumpalan (aggregation) platelet darah

3. Purple Carrot
Mengandungi Anthocyanin
✅ Menggalakkan penglihatan yang sihat
✅ Meningkatkan keanjalan salur darah
✅ Mengurangkan keradangan (inflammation)

4. European Elderberry
Mengandungi Anthocyanin
✅ Meningkatkan perlindungan imun
✅ Properti Anti-bakteria dan anti-virus
✅ Menggalakkan perkembangan sel-sel normal dan sihat


POLIFENOL


Di Malaysia, VIVIX diklasifikasikan di bawah kategori MAKANAN, di bawah bidang FSQD (Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan) Kementerian Kesihatan Malaysia. 



Pelbagai Bukti Kebaikan POLIFENOL Yang Terdapat Di Dalam VIVIX Melalui KAJIAN KLINIKAL!

1. Tamaro S. Hudson, Diane K. Hartle, Stephen D. Hursting, Nomeli P. Nunez, Thomas T.Y. Wang, Heather A. Young, Praveen Arany and Jeffrey E. Green. Inhibition of Prostate Cancer Growth by Muscadine Grape Skin Extract and Resveratrol through Distinct Mechanisms. Epidemiology and Prevention 2011;96(5):1409-1414.

2. Fiorani, M., Guidarelli, A., Blasa, M., Azzolini, C., Candiracci, M., Piatti, E. and Cantoni, O. (2010) Mitochondria accumulate large amounts of quercetin: prevention of mitochondrial damage and release upon oxidation of the extramitochondrial fraction of the  avonoid. J Nutr Biochem 21, 397–404.

3. Banini, A., Boyd, L., Allen, J., Allen, H. and Sauls, D. (2006). Muscadine grape products intake, diet and blood constituents of non-diabetic and type 2 diabetic subjects. Nutrition, 22(11-12), pp.1137-1145.

4. Ghanim, H., Sia, C., Abuaysheh, S., Korzeniewski, K., Patnaik, P., Marumganti, A., Chaudhuri, A. and Dandona, P. (2010). An Anti-inflammatory and Reactive Oxygen Species Suppressive Effects of an Extract of Polygonum Cuspidatum Containing Resveratrol. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 95(9), pp.E1-E8.

5. Kennedy, D., Wightman, E., Reay, J., Lietz, G., Okello, E., Wilde, A. and Haskell, C. (2010). Effects of resveratrol on cerebral blood  ow variables and cognitive performance in humans: a double-blind, placebo-controlled, crossover investigation. American Journal of Clinical Nutrition, 91(6), pp.1590-1597.

6. Wang, Z., Huang, Y., Zou, J., Cao, K., Xu, Y. and Wu, J. (2002). Effects of red wine and wine polyphenol resveratrol on platelet aggregation in vivo and in vitro. International Journal of Molecular Medicine.

7. Zafra-Stone, S., Yasmin, T., Bagchi, M., Chatterjee, A., Vinson, J. and Bagchi, D. (2007). Berry anthocyanins as novel antioxidants in human health and disease prevention. Molecular Nutrition & Food Research, 51(6), pp.675-683.

8. Assous, M., Abdel-Hady, M. and Medany, G. (2014). Evaluation of red pigment extracted from purple carrots and its utilization as antioxidant and natural food colorants. Annals of Agricultural Sciences, 59(1), pp.1-7.

9. Vendrame, S. and Klimis-Zacas, D. (2015). Anti-in ammatory effect of anthocyanins via modulation of nuclear factor- B and mitogen-activated protein kinase signaling cascades. Nutrition Reviews, 73(6), pp.348-358.

10.Ercisli, S., Tosun, M. and Akbulut, M. (2009). Physico-chemical characteristics of some wild grown European elderberry (Sambucus nigraL.) genotypes. Pharmacognosy Magazine, 5(20), p.320.

11.Ozgen, M., Scheerens, J., Reese, N. and Miller, R. (2010). Total phenolic, anthocyanin contents and antioxidant capacity of selected elderberry (Sambucus canadensis L.) accessions. Pharmacognosy Magazine, 6(23), p.198.


Dah jelas kan tentang POLIFENOL - 
NEXT ARTIKAL tentang khasiat polifenol...

Dapatkan VIVIX untuk kesihatan yang terbaik untuk badan kita...
Jom dapatkannya segera dari seller anda - kakina 


Yang teringin nak perolehi atau nak mencuba  nak dapatkan  VIVIX SHAKLEE  ini boleh hubungi saya KAKINA :

1) Dengan segera melalui WhatsApp

2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini



Pengedar :- Selayang, Batu caves , Gombak , Taman selayang ,  Pinggiran Batu caves , Taman seri Gombak , Greenwood,Hospital Selayang ,Kampung Nakhoda , Kampung Laksamana , Taman Koperasi Polis,Balai Polis Bukit Idaman, Taman Samudera , tAMAN BOLTON , Taman Jasa Utama , Bandar Baru Selayang...dan lain2 lagi . Penghantaran POS dimerata tempat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan